Chirieac, despre rezultatele provizorii ale Recensământului 2022: Au înflorit o mulțime de localități în jurul marilor orașe Cluj, Timișoara, Constanța, până și la Focșani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat rezultatele parțiale ale Recensământului Populației și Locuințelor derulat în 2022.

”Nu cred că acuratețea acestui Recensământ este prea mare, din modul în care a fost realizat și din incapacitatea pe care o avem, în acest moment, de a exercita, nu control, dar măcar de a face o numărătoare a cetățenilor români. Conform statisticilor date de țările UE, 5,7 milioane de români sunt stabiliți acum în țările Uniunii Europene, potrivit Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP). Este oficială cifra! Nu cred că acești oameni au fost luați în calcul. De asemenea, nu știu dacă toți românii care trăiesc în România au fost recenzați.”, a spus Bogdan Chirieac.

”Sunt câteva caracteristici. Nu cumva proporția aceasta foarte ridicată a vârstnicilor față de cei tineri, o creștere cu 20%, este datorată faptului că foarte mulți tineri lucrează în străinătate? Și, atunci, față de 2011 s-a depreciat mult acest raport?! Apoi, chestiunea cu populația din București, care s-a mutat în Ilfov se întâmplă în toate marile orașe. De exemplu, la Cluj. Nu mai stau în oraș, ci s-au mutat în jurul Clujului. Au înflorit o mulțime de localități. Florești are 120.000 de locuitori. Este ca un cartier al Clujului, dar localitate separată, cum ar fi la noi Pipera, în București.”, a zis Bogdan Chirieac.

”Aceeași situație o avem la Timișoara, la Constanța, până și la Focșani, dacă vă vine să credeți, un oraș care nu este industrializat, din nefericire. Toate aceste date pot fi utile sociologilor și guvernanților, dar nu putem trage concluzii finale cu privire la aceste aspecte deoarece nu avem instrumentul și măsurătoarea. Este aproximativ.”, a declarat Bogdan Chirieac.

”În legătură cu viitoarele alegeri, acestea nu vor fi influențate de acest număr. Ei vor lua în calcul 19 milioane, să vedem câți dintre ei sunt cu drept de vot, probabil, mai puțin cu 1 milion și ceva, ceea ce înseamnă că jumătatea 50% se va face mai ușor decât se făcea. Cred că în 2020 luaseră 19 milioane de persoane cu drept de vot. Acum, probabil, sunt 18 milioane și 500 - 300 de mii de persoane cu drept de vot, în această zonă. Prin urmare, 50% se va face mai ușor, dar nu cu mult mai ușor decât la alegerile din 2020, ultimele alegeri.”, a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV, în jurnalul de știri prezentat de Laura Duță.

Vezi și - Rezultate recensământ: Populația României a scăzut cu 1,1 milioane, în timp ce procesul de îmbătrânire accelerează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel