Chirieac, despre noua strategie a lui Putin în Ucraina după anunțul lui Zekenski
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cinci metode de încălzire a apartamentului. Cum scapi de frigul din casa ta / Foto: Pixabay, de Katrina_S
Cinci metode de încălzire a apartamentului. Cum scapi de frigul din casa ta / Foto: Pixabay, de Katrina_S
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ”noua strategie a lui Putin în Ucraina”, după ce Zelenski a anunțat că 30% din centralele electrice din această țară au fost distruse.

”Sunt mari pierderi de vieți omenești de ambele părți. Cineva va trebui să răspundă, la un moment dat, pentru asta, dar, deocamdată nu se pune problema. Să nu credem că intervenția ucraineană în Herson și probabila eliberare a Hersonului va ușura lucrurile deoarece este un război de uzură. Problema lui Putin este că nu poate accepta că a pierdut acest război și sper, din tot sufletul, să nu apeleze la arma nucleară tactică.”, a spus Bogdan Chirieac.

”În disperare de cauză, noua strategie a Rusiei în Ucraina este să înghețe această țară. Lovind centralele electrice și lăsând-o fără gaz metan, lumea nu va avea curent în casă și nici cu ce să se încălzească. Este aceeași politică pe care o aplică Uniunii Europene. Prin sistarea exportului de gaz rusesc a provocat mari probleme, de toate felurile în Uniunea Europeană: criza economică pornită de la inflație, criza energetică, politică și acum criza socială. Ați văzut ce s-a întâmplat, ieri, la Paris. Cumva, Moscova aplică aceeași tactică, doar că în Ucraina este foarte dură.”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică, la România TV.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat pe Twitter că „din 10 octombrie, 30% din centralele electrice din Ucraina au fost distruse, provocând pene masive de curent în întreaga țară”, relatează The Guardian.

Unele zone din Kiev sunt în prezent lipsite de electricitate și apă, însă Moscova a negat în mod repetat că a vizat infrastructura civilă.

Citește și - Zelenski: Dronele iraniene folosite de Moscova sunt un simbol al falimentului său militar şi politic

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat marţi că dronele iraniene, utilizate masiv în ultimele zile de Moscova pentru a lovi infrastructura energetică ucraineană, sunt un simbol al 'falimentului militar şi politic' al trupelor ruseşti, scrie AFP.

'Chiar faptul că Rusia cere ajutor Iranului este recunoaşterea de către Kremlin a falimentului său militar şi politic', a glumit preşedintele Zelenski în discursul său zilnic pe social media.

'Au ajuns să se încline în faţa Teheranului pentru a obţine drone şi rachete destul de elementare'

'Timp de decenii au cheltuit miliarde de dolari pe complexul lor militar-industrial şi au ajuns să se încline în faţa Teheranului pentru a obţine drone şi rachete destul de elementare', a criticat el. În opinia sa,'asta oricum nu îi va ajuta din punct de vedere strategic', a asigurat şeful statului ucrainean.

Mai devreme în cursul zilei de marţi, Iranul a declarat că este pregătit să poarte discuţii cu Kievul pentru a clarifica afirmaţiile pe care le consideră 'nefondate', potrivit cărora Teheranul furnizează Moscovei arme şi drone folosite de forţele ruse în invazia sa în Ucraina. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel