Chirieac, despre Băsescu: A fost o radiografie perfectă a poporului român reflectat în personalitatea sa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat cine a fost, de fapt, președintele României, Traian Băsescu.

"Cine a fost, în opinia dvs., fostul președinte al Românei, Traian Băsescu?”, a fost întrebarea adresată de Andreea Crețulescu la România TV.

Cum îl putem descrie pe scurt pe Traian Băsescu

"A fost o chintesență a poporului român. A fost o radiografie perfectă a poporului român reflectat în personalitatea domnului Traian Băsescu. Eu nu cred sub nicio formă că Traian Băsescu a fost agent rus. Evenimentul Zilei a publicat, în 2004, înainte de alegerile prezidențiale cu Adrian Năstase chiar și un angajament la Securitate al lui Traian Băsescu. Deci se știa ce și cum.

Era evident că la Anvers nu te duceai decât dacă aveai o legătură directă cu Securitatea, că nu aveai cum să pleci din țară. Nu aveai pașaport, ca acum, să pleci în lume cu buletinul. Lumea nu înțelege, după 30 de ani au uitat. Cei care au acum 40 de ani se uită la noi cu mirare. «Cum, nu puteam să merg la Otopeni, să plec unde am chef sau cum?». Da, nu se putea așa ceva. Iar restul, tot ce a realizat Traian Băsescu, a reprezentat o splendidă și nedorită victorie a Securității asupra partidelor politice”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac la postul citat.

Cum a câștigat Securitatea în fața partidelor politice

„În 1990, a venit în continuare Partidul Comunist - s-a numit altfel, nu are importanță -, dar era partidul care, și în vremea lui Nicolae Ceaușescu, conducea Securitatea. A venit domnul Iliescu, aparatcic de omenie, comunist cu față umană, fără doar și poate... Adrian Năstase, un nou val, a și avut realizările acelea importante care nu s-au mai repetat – admiterea în NATO și practic admiterea în UE.

În 2004, la acele alegeri blestemate, în care s-au folosit absolut toate mijloacel, s-a spus că software-ul este fraudat. Nu a fost fraudat, firește, dar s-a dat rezultatul după turul doi. Domnul Cristian Pîrvulescu spunea că s-a fraudat, apoi nu s-a mai fraudat, apoi nu știu ce. În final, a ieșit domnul Traian Băsescu. Din acel moment, treptat, Securitatea a recâștigat terenul și astăzi... conduce”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel