Chirieac, despre șansele ca românii să fie chemați la război
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, miercuri seară, ordinul apărut în Monitorul Oficial, în care este prezentat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război .

Bogdan Chirieac a opinat în emisiunea "Subiectiv", de la Antena 3, că nu se va ajunge la un război între Rusia și Alianța Nord Atlantică.

"Nu e cazul de așa ceva. Nu va fi război între Rusia și NATO. Că își întăresc flancul estic, da, trebuiau să o facă de foarte multă vreme. Noi tot ne cerem în NATO de prin 1994, de când am semnat Parteneriatul pentru Pace.

(...) Acum trebuie întărit flancul ăsta. E foarte bine că-l întăresc cu avioane, rachete, cu militari. Este însă și mai bine dacă tot flancul ăsta estic va fi întărit și cu investiții, fiindcă s-a dovedit că Uniunea Sovietică, și comunismul în general, s-au prăbușit economic și din cauza faptului că oamenii de aici se uitau că oamenii din Occident trăiesc mult mai bine decât ei", a spus analistul politic.

Vezi și: Exclusiv: Dușa, despre ordinul din MO privind recrutarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel