Chirieac, de ce nu se construiesc autostrăzi: Ai plecat sau vii cu banii de acasă!
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Autostrada
Autostrada
Bogdan Chirieac a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", moderată de Radu Tudor, de la Antena 3, care este motivul pentru care nu se construiesc autostrăzi în România.

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat că unul dintre motivele pentru care nu se construiesc șosele în România este existența unui aparat administrativ mult prea mare și bine plătit în care nu sunt stabilite criterii de performanță.

"Încerc să explic. Nu vom avea și e foarte simplu de ce nu vom avea. Pe de o parte, PSD-ul încearcă majorarea forțată a salariilor în sectorul public și la pensii, din care în fiecare vară în luna august, după cum știți, fiindcă nu s-a făcut nimic indiferent de cine ar fi ministru, deși Șova a făcut multe la Transporturi, se iau banii de la transporturi și se dau la administrație.” subliniază analistul politic, care face apel la Guvern: ”Păi atunci hotărâți-vă!”. Bogdan Chirieac subliniază că avem o administrație ultra stufoasă atât la nivel central, cât și local, iar cei din administrație sunt umflați de bani fără a li se cere, în schimb, performanță. 

România, salarii mari fără performanță

”E foarte bine, s-au majorat salariile. Sunt cu 60% mai mari salariile la stat decât la privat, singura țară din Europa fără criterii de performanță. Ăia de la transporturi trebuie întrebați 'cât primești pe lună?', '100 de milioane', 'Câtă șosea ai făcut?', 'Nu am făcut deloc', 'De ce îți mai dau mă salariu?'. Deci fă criteriu de performanță. 'Măi Gigele, câtă șosea a zis partidul comunist că facem, că e la putere acum partidul comunist', '200 de kilometri, bine'. 'Anul ăsta cât ai în cât ai în plan?', '70, bine', 'Cât ai făcut la sfârșit că ți-am plătit salariu, plus concedii, că la stat se dau șapte concedii pe an?' Zice zero, ai plecat sau vii cu bani de acasă", a subliniat Bogdan Chirieac.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel