Data actualizării:
Data publicării:

Chirieac: Cea mai încordată situație din ultimii 10 ani. Noile măsuri fiscale distrug economia și șansa PSD-ului de a da președintele în 2024

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre măsurile pregătite de Guvernul României.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit marți, 8 august 2023, la Știrile Dimineții, la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre măsurile fiscal-bugetare pregătite de Guvern și impactul pe care acestea îl vor avea asupra mediului privat din România.

„Eu sper că aceste măsuri fiscale vor fi mult îndulcite. Altminteri, pe lângă faptul că riscăm să băgăm economia în recesiune, să avem un șomaj crescut și alte nenorociri care vin o dată cu scăderea economică, aceste măsuri fiscale riscă să schimbe eşichierul politic din România. Gândiți-vă că măsurile atacă în primul rând mediul privat, care este zguduit și zdrobit.

În mediul privat din România lucrează 4 milioane de oameni. Nu doar antreprenorii vor avea de suferit, ci și angajații, fiindcă va fi foarte greu să mai majorezi salariile, să ții pasul cu rata inflației, iar cei care vor crește vor fi tot felul de partide, unele dintre ele cunoscute ca extremiste, altele care și-au dovedit incompetența la guvernare și așa mai departe.

Sigur, l-am auzit pe Marcel Ciolacu, premierul României, când a spus: Îmi depun mandatul, dacă PNL continuă să nu sprijine măsurile! PNL nu are cum să sprijine aceste măsuri. Înseamnă că se duc la 10%. În plus, depunerea mandatului nu este în niciun caz o soluție, nici pentru Marcel Ciolacu, nici pentru România. Măsurile acestea fiscale aruncă în aer o șansă solidă pe care o avea România și PSD-ul, aceea de a avea un președinte de stânga după 20 de ani de președinți de dreapta. Cred că e cea mai încordată situație din ultimii 10 ani în România“, a spus, tranșant, Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI        -         Măsuri fiscale. Elena Cristian, informații de culise: PNL a amenințat cu ieșirea de la guvernare! Am informația că OUG va fi adoptată rapid

Analistul politic a explicat și ce vor fi nevoiți să facă cei din mediul privat pentru a reuși să-și țină afacerile în picioare și pentru a păstra angajații. În acest context, a vorbit despre importanța mediului privat din țara noastră, enunțată și de fostul ambasador Adrian Zuckerman.

„Antreprenorii, cei care vor supraviețuii, vor face absolut tot ceea ce este posibil pentru a reduce cheltuielile și a plăti mai puțin impozit. Nimeni în lumea asta nu rezistă la o triplare a impozitului de azi pe mâine. Vor fi multe falimente. Există în mediul privat - taxarea pe salarii fiind uriașă în România - oameni care își iau salariul prin micro-întreprindere. Era un lucru asumat în filosofia economică a guvernelor, fiindcă micro-întreprinderea trebuie să aibă și un angajat cu program complet, cu carte de muncă. Statul nu pierde sub nicio formă, iar aceste micro-întreprinderi au angajate un milion de persoane. Ne jucăm cu viețile foarte multor oameni și vorbesc de forță de muncă stabilă, validă, care produce plus valoare.

Și Adrian Zuckerman, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, a spus foarte clar: Doar 25% din populația României lucrează în mediul privat, iar acești 25% reușesc să țină și statul și categoriile defavorizate și pe cei care nu pot produce acum“, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI        -        Chirieac atenționează PSD și amintește de precedentul „Băsescu 2010”: În 2 ani PDL s-a desființat. Mărirea taxelor azi ar avea o consecință mult mai gravă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel