Chirieac: Avem dovada clară. Lucru îngrijorător pentru România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Angela Merkel, alături de Donald Trump. FOTO Agerpres/AP
Angela Merkel, alături de Donald Trump. FOTO Agerpres/AP
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, la Antena 3, despre tensiunile de la Summitul NATO și efectele asupra României. 

Avem dovada clară, în acest moment, că există o falie între SUA, pe de-o parte, și UE, reprezentată de Germania, de partea cealaltă. Este un lucru îngrijorător, ca să nu spunem mai mult, pentru țara noastră. România, în poziția în care se află, în mod normal, nu trebuie să facă diferența între SUA și Germania.

În acest colț de lume, și americanii, și europenii sunt frumoși, deștepți, un model de urmat. Această realitate: SUA, pe de-o parte, Europa, pe de alta, Rusia - China, în partea cealaltă, trebuie tratată, de acum încolo, în mod responsabil de România. Ce spune Donald Trump e perfect adevărat, vizavi de relația cu Rusia.

România, pe terenul unui război hibrid

Nu întâmplător, în războiul româno-român, am tot mai mult convingerea că România a fost terenul unui război hibrid în acești 14 ani și, mai ales, în ultimii patru ani, cât a fost un război fierbinte care a dus la distrugerea tuturor centrelor de putere, politică financiară, economică, culturală, medicală din țară noastră, deci, din toate punctele de vedere. Auzisem din partea americană că ei și-au dat seama de greșeală, au făcut pasul înapoi, subiectul războiului româno-român a fost preluat de Germania, care avea în spate Rusia. Cred sau nu cred un astfel de scenariu.

Alianță secretă Germania-Rusia

Numai că-n momentul în care președintele SUA, Donald Trump, la Summitul NATO, vine și spune că Germania îmbogățește Rusia și, implicit, dă de înțeles că este o alianță secretă Germania-Rusia, România și zvonurile vizavi de războiul româno-român încep să prindă consistență. De fiecare dată când aveam convingerea că sunt rușii-n spate, apărea ambasadorul Klemm cu câte-o declarație în favoarea războiului încât ne terasa pe toți. Da, e un moment dificil pentru România. Că s-a anulat întâlnirea Iohannis - Trump nu e semnificativ în acest moment, nu s-a anulat întâlnirea doar cu președintele României, ci toate întâlnirile. Ei - n.r. Donald Trump, SUA- au vrut să se vadă cu România, dar, din cauza problemelor enorme apărute la Summitul NATO, s-au anulat toate întâlnirile.” a afirmat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel