Chirieac, analiză după ce Marcel Ciolacu a anunțat că va candida la prezidențiale 2024
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Sursa: Marcel Ciolacu, Facebook
Sursa: Marcel Ciolacu, Facebook
Într-o intervenție recentă pe postul România TV, Bogdan Chirieac a comentat anunțul momentului: Marcel Ciolacu va candida la prezidențiale 2024.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024. Decizia sa vine în urma discuțiilor cu colegii de partid, cu care a reușit să transforme PSD în principala forță politică din România.

Într-un mesaj adresat colegilor săi, Marcel Ciolacu a subliniat că este un partener de încredere și un om de echipă, declarându-se pregătit să-și asume responsabilitatea de a deveni președintele României.

2. Sursa: Mar... (marcel-ciolacu4_05984900.jpg)

Sursa: Facebook, Marcel Ciolacu

Ecuația se poate schimba radical

Bogdan Chirieac a fost întrebat ce părere are despre "lupta" pentru președinția țării și ce "surprize" ar putea apărea.

"Aici există un singur pericol, să se scape frâiele. Fiindcă vor candida Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, iar asta știm de un an de zile. Am văzut atacuri la persoană la adresa celor doi (iar asta s-a întâmplat din partidele celor doi), iar la un moment dat ajungi în situația în care nu mai poți reînnoda frânghia.

Sigur, campania este importantă. Vedeți cum apar lebedele negre, gen Sfântul Pantelimon? Cine știe ce mai păzește ministrul de Finanțe, domnul Marcel Boloș, și îndepărtează și puținul electorat rămas din PNL?

Se pot întâmpla foarte multe lucruri, să știți.

Tocmai inventase ceva nou Boloș, cu creditele, anume că nu mai poți să plătești cash... o nebunie. El vine în fiecare săptămână cu câte o nouă nebunie. În partea cealaltă, la Sfântul Pantelimon... se găsește lebăda neagră a guvernului Ciolacu.

Deci, campania este esențială. Și au rămas mai puțin de 100 de zile până la 24 noiembrie - când va fi primul tur al prezidențialelor.

Sperăm ca lucrurile să nu degenereze până acolo, încât să nu mai poți reface Coaliția", spune Bogdan Chirieac.

5. Inquam Pho... (nicolae-ciuca-ciolacu_inquam_photos_george_calin_04045000.jpg)

Inquam Photos/George Călin

Paralelă cu Coaliția PNL-USR

"Eu sper să nu se ajungă acolo (n.r., să se certe atât de tare PSD-PNL încât să se rupă Coaliția), fiindcă statul român are nevoie de majoritate din aceea confortabilă în Parlament, de 70%, să treacă legile organice. Actualul stat român este cea mai mare vulnerabilitate la adresa României, fiindcă sistemele sunt nefuncționale. Începând cu justiția, administrația, sistemul medical, sistemul de învățământ și așa mai departe.

Deci România este, din punct de vedere economic (iar asta, datorită antreprenorilor), una dintre cele mai puternice economii din Europa de Est. Iar din punct de vedere organizațional, al statului, suntem la nivelul Belarus (...).

În ciuda banilor pe care îi consumă statul, rezultatele sunt către zero. Or, lucrurile astea trebuie absolut remediate. Inclusiv partenerii externi ai României, care ne-au ajutat atât de mult, vor ca România să devină un stat funcțional.

Or, această coaliție PSD-PNL teoretic ar trebui să livreze cei mai mulți parlamentari să treci aceste legi. Nu ar trebui să existe o Coaliție unde să nu se înțeleagă stânga cu dreapta, cum a fost Coaliția PNL-USR. Păi știți bine ce s-a întâmplat acolo (...).

Deci atenție mare la aceste lucruri - doamna Clotilde Armand este un personaj nedorit în administrația din România, ca să dăm doar câteva exemple. Deci lucrurile astea trebuie remediate. Or, dacă ei se iau la bătaie și se păruie și se înjură unul pe altul, Ciolacu cu Ciucă, nu știu cum se vor derula lucrurile după 2 decembrie", a mai spus Bogdan Chirieac.

2. Sursa: Mar... (marcel-ciolacu5_00216500.jpg)

Sursa: Facebook, Marcel Ciolacu

Mesajul lui Marcel Ciolacu prin care și-a anunțat candidatura

„Dragi colegi,

Împreună am reușit să facem din PSD principala forță politică din România și tot împreună îmi doresc să câștigăm următoarele alegeri!

Sunt un partener de încredere al dumneavoastră și sunt un om de echipă. De aceea, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu dumneavoastră am decis să îmi depun candidatura la Președinția României. Sunt pregătit să-mi asum acum responsabilitatea de a fi președintele tuturor românilor. Am credința că pot contribui la viitorul țării mele – un viitor în siguranță și bunăstare. La Congresul de sâmbătă voi veni în fața românilor cu Planul meu pentru România și vă voi cere sprijinul pentru a câștiga alegerile prezidențiale. 

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus Marcel Ciolacu către colegii din PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel