Chirieac a scos INFORMAȚIA din mânecă: Mutarea USR PLUS privind prefecții, se pare că PNL va accepta
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a arătat ce vrea să facă USR-PLUS în ceea ce priveşte prefecţii din România şi spune că PNL va accepta acest lucru. 

"Păstram în mânecă o informaţie, vizavi de prefecţi. E o lege de pe vremea lui Adrian Năstase, care spune că pentru a fi prefect, trebuie să fii înalt funcţionar public, să ai o vechime de nu ştiu câţi ani. Ei pretind că prefecţii sunt de fapt un corp al prefecţilor şi când vine un partid politic care are nevoie să îşi pună prefecţi, atunci alege în funcţie de orientarea politică. E o întreagă formulă cu legea asta. 

Înţeleg că USR-PLUS doreşte 15 prefecţi. Până aici e în regulă. PNL e complet călărit, partidul e predat, rămăşiţele PNL-ului vor fi înfulecate de USR-PLUS, nu am nicio îndoială şi ăsta e finalul, dacă cumva, undeva, PNL nu se va opri. Nu ştiu de ce acceptă preşedintele Iohannis asta, că totuşi partidul l-a susţinut. 

Dar am înţeles că onorabilii prefecţi de la USR-PLUS nu au vechimea necesară. Că pe hashtag e mai greu cu vechimea, cu funcţionarul public, cu toate câte sunt. Ce vor să facă? Prin OUG, să anuleze toate criteriile de numire a prefecţilor şi numirea să se facă strict politic. Pur şi simplu cum îl numeşti pe Ionescu să îţi spele maşina. 

Ei bine, se pare că PNL va accepta lucrul ăsta, pentru că USR nu are oameni calificaţi pentru funcţiile de prefecţi. Dacă alte partide au, ei nu au! Şi atunci anulează orice criteriu. Asta înseamnă politizare pe faţă!", a declarat Bogdan Chirieac, în cadrul emisiunii "Miercurea Neagră" de la DC NEWS TV. 

VEZI AICI INTERVIUL COMPLET! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel