Chirieac: 50%+1 dintre parlamentari, obligați să-și pună mandatul pe masă. Iohannis o impune!
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ludovic Orban gov.ro
Ludovic Orban gov.ro
Bogdan Chirieac susține că, deși Constituția nu permite practic alegeri parlamentare anticipate, acestea ar urma să aibă loc după ce jumătate plus unu dintre parlamentari vor fi obligați să își depună mandatul. 

Bogdan Chirieac a fost întrebat în direct la România TV dacă se va ajunge la alegeri anticipate din necesitatea PNL de a avea un Parlament ”mai prietenos”.

”Eu cred, astăzi când mă întrebați, că vom avea alegeri anticipate. Sigur că și eu și specialiști au susținut ani de zile și chiar acum o lună, două, că lucrul acesta va fi imposibil. Constituția noastră nu permite practic alegeri anticipate. După ce am văzut că un partid de 47% a fost dat jos de la guvernare și în locul lui s-a instalat singur un partid de 20%, eu vă spun că alegerile anticipate sunt perfect posibile. Ele sunt dictate de necesitatea absolută a PNL de a face anticipate cât mai devreme pentru că, după un an de zile, PNL v-a fi din nou consfințit sub 20% de către poporul muncitor.

PNL, obligat să facă anticipate

După cum au început să conducă țara, e ziua și plesneala, PNL-ul e obligat să facă anticipate. Nu e un lucru rău. România a făcut un salt înainte cu adevărat când a fost condusă în perioada 2000 - 2004 de aceeași culoare politică: președinte, Guvern, Parlament. Acum, dacă facem alegeri în trei luni de zile, PNL-ul va câștiga, pentru că este siajul ăsta al lui Klaus Iohannis și poate nu e rău ca România, pentru următorii patru ani de zile, să fie condusă din nou de aceeași culoare politică. De data aceasta, galbenă. Toate abuzurile inimaginabile din justiție, mersul României pe loc, regresul României au fost din cauza luptei politice dintre președinte și Guvern. (...) Între cele două falii s-au cuibărit monstruozitățile care au ținut România pe loc. Acum, o să avem o singură culoare politică și cred că România va progresa. Dacă la capătul a patru ani o să avem autostrăzi, măcar un spital de nivelul celor din Slovenia sau Ungaria sau Polonia, un spital decent, înseamnă că am progresat”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.  

Parlamentarii, obligați să își termine mandatul

Întrebat dacă vor vrea toți parlamentari să își termine mandatul, analistul politic a răspuns: 

”Jumătate plus unul dintre ei or să dorească, vrând, nevrând. Pentru că impune domnul Iohannis lucrul acesta, pe care îl văd foarte implicat”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel