Chipsuri ultra ușoare, preparate în cuptorul cu microunde: o porție are mai puțin de 50 de calorii  
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
chipsuri ultra ușoare, preparate în cuptorul cu microunde - o porție are mai puțin de 50 de calorii. Sursa - pixabay.com
chipsuri ultra ușoare, preparate în cuptorul cu microunde - o porție are mai puțin de 50 de calorii. Sursa - pixabay.com
Dacă îți spunem că puteți face chipsuri ușoare, cu mai puțin de 50 de calorii per porție, ne-ai crede?  

Poate că da, dar te-ai îndoi de gustul lor, ca și cum tot ceea ce aparține liniei dietelor este lipsit de aromă.

Cu toate acestea, nu este cazul să nu ne crezi: cu siguranță poți găti fără grăsimi adăugate, obținând preparate cu gust excelent.

Vinete marinate, coapte pe grătar: sunt excelente și pentru cei care țin la siluetă

Aceste chipsuri se gătesc la cuptorul cu microunde și asigură aceeași textură crocantă ca și cele industriale, prăjite.  

Vei uimi prietenii și familia cu o gustare sănătoasă și autentică, dar, în același timp, delicioase. Nimeni nu va crede că au un conținut scăzut de grăsimi! Ce mai aștepți atunci? Să începem!

 

Ingrediente și preparare

 

15 ml (aproximativ 3 linguri) - ulei de măsline extravirgin,

doi cartofi galbeni,

sare și piper - după gust.

 

 

Prepararea

 

Spălați cartofii pentru a îndepărta toate reziduurile de pământ, deoarece nu va trebui să-i curățați de coajă. Uscați-i perfect, apoi cu un cuțit ascuțit, tăiați-i felii subțiri.

Așezați feliile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Unge-le cu un strop de ulei (15 ml egal cu aproximativ 3 linguri). SFAT: feliile de cartofi nu trebuie să se suprapună.

Nu mai arunca apa în care au fiert pastele: este aur curat, spun bucătarii

Puneți tava în cuptorul cu microunde, la putere maximă, pentru  6 minute, în funcție de performanța aparatului dumneavoastră. Verificați gătirea și, când sunt aurii și umflate, scoateți-le. Procedați astfel până veți termina toate ingredientele, apoi adăugați sare și piper. Și acum poftă bună!

 

 

 

BONUS: Ce se întâmplă dacă pui cartofii în apă înainte de a-i prăji: sfatul bucătarilor cu experiență

 

Cartoful este o legumă prezentă, aproape zilnic, în meniul nostru. Putem găti aceste legume într-o varietate de moduri: fierte, în salate, piure, în ciorbă sau prăjite.

Ce poate fi mai gustos decât cartofii crocanți prăjiți și serviți alături de castraveți murați sau o salată de legume proaspete. Dar nu orice gospodină știe să prăjească corect cartofii.

În primul rând, cartofii, curățați de coajă și feliați, trebuie ținuți în apă la temperatura camerei, astfel încât lichidul să-i acopere complet.

Înmuiați cartofii în apă cel puțin o oră. După aceea, feliile de cartofi trebuie spălate sub jet de apă.

Cea mai rapidă rețetă de pizza: este crocantă, delicioasă și sățioasă

O astfel de procedură simplă va elimina excesul de calorii și carbohidrații rapizi și va reduce cantitatea de amidon. Acest lucru reduce, de asemenea, probabilitatea unei reacții alergice. 

În plus, la prăjit, cartofii se vor acoperi cu o crustă mai crocantă și mai apetisantă. 

 

 

BONUS. Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini  

 

Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor,  iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

file de pui - 4 bucăți,

cartofi - 12 bucăți,

brânză - 500 de grame,

maioneză sau smântână - 150 de grame,

2 - cepe,

ulei vegetal - 2 linguri,

sare și piper după gust.

 

Cum se prepară rețeta   

 

Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.

Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă.  Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.

Roșii în suc propriu: fără oțet și fără conservanți. Rețeta rapidă

Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel