Chipsuri de cartofi, rețeta pe care o poți pregăti ușor acasă din 3 ingrediente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chipsuri de cartofi, rețeta pe care o poți pregăti ușor acasă din 3 ingrediente. Sursa - Pexels
Chipsuri de cartofi, rețeta pe care o poți pregăti ușor acasă din 3 ingrediente. Sursa - Pexels
Cu această rețetă, aperitivul tău va avea o cu totul altă aromă! În doar câteva minute și cu doar câteva ingrediente, poți face cartofi prăjiți super crocanți.

Ieftini și ușor de făcut, acești cartofi vor atrage toată lumea și vor fi o adevărată descoperire. Cu siguranță, vor deveni cartofii tăi prăjiți preferați.

Ingrediente:

cartofi - 4 bucăți,

amidon de porumb - 100 de grame

pătrunjel, sare - după gust,

Pregătirea chipsurilor de cartofi

Mai întâi curățați cartofi, apoi tăiați-i în felii foarte subțiri. Scufundați feliile de cartofi într-un vas cu apă rece și clătiți-le puțin pentru a nu se înnegri.

Scurgeți-i de apă apoi și așezați jumătate din cartofi pe o suprafață de lucru. Tamponează toate feliile de cartofi cu hârtie absorbantă.

Chifteluțe savuroase fără carne și fără ouă: o rețetă din ingredientele disponibile în frigider

În acest moment, stropiți fiecare felie cu amidonul de porumb cernut. Acoperiți fiecare felie cu celelalte lăsate deoparte. Se presară din nou amidonul deasupra și apoi se rulează fiecare porție făcută și se prinde cu o scobitoare.

Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă

Încingeți uleiul într-o tigaie înaltă. Apoi prăjiți cartofii. Când devin aurii, îi scoateți din tavă și îi așezați pe o hârtie absorbantă. În acest fel, excesul de ulei va fi eliminat. După ce cartofii s-au răcit, scoateți cu grijă fiecare scobitoare.

Transferați cartofii prăjiți într-un bol și sărați-i. Asezonați-i apoi cu pătrunjel tocat și amestecați bine. Apoi aranjați chipsurile pe o farfurie. Serviți chipsurile împreună cu sosul preferat. Poftă bună!

Cartofi prăjiți, fără nicio picătură de ulei: sunt delicioși și crocanți. Află secretul

 

Știm cu toții că delicioșii cartofi prăjiți sunt nocivi pentru sănătate. Dar știm și că există și alte modalități de a găti cartofi, care pot fi crocanți și fără a-i prăji în mult ulei.

Alimentul care ne ajută să slăbim până la 2 kg pe săptămână: toată lumea îl are în cămară

Cum să faci chipsuri de cartofi delicioși fără ulei. Rețeta pe care o propunem azi vă permite să faceți cartofi crocanți, fără a folosi o picătură de ulei.

Ingredientele de care ai nevoie pentru  această rețetă ușoară:

cartofi,

un albuș de ou,

sare și piper după gust,

hârtie de copt.

 

Cum se prepară cartofi prăjiți crocanți fără ulei 

Primul pas este să curățați cartofii și să îi tăiați felii. Ideea este că trebuie să procedați ca și cum ați pregăti cartofi prăjiți clasici.

Puneți albușul într-un bol și adăugați un praf de sare și piper. Bateți  albușul până când obțineți o consistență spumoasă. Puteți folosi un tel de mână sau chiar un robot de bucătărie.

La ce putem folosi menta în afară de ceai: sos delicios pentru friptură și sirop aromat pentru prăjituri

Acum este momentul să înmuiați cartofii în albușul bătut spumă.  Se amestecă bine până când toți cartofii sunt bine impregnați de albuș.

Albușul previne lipirea cartofilor de hârtia de pergament. Acum luați o tavă de copt și puneți cartofii, la distanță unul de celălalt. Apoi, acoperiți toți cartofii cu hârtie de copt.

Cuptorul trebuie preîncălzit la foc mediu. După zece minute scoateți tava și îndepărtați hârtia de pergament.

Cel mai bun mic dejun de vară: este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre

Veți constata că cartofii prăjiți nu sunt impregnați cu albuș de ou, deoarece singura funcție a acestuia din urmă a fost să împiedice lipirea lor de hârtia de pergament. În cel mai scurt timp vei pune pe masă cartofi prăjiți fără nicio picătură de ulei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel