Chinezii au construit un bloc de 10 etaje, complet finisat, în 28 de ore și 45 de minute / VIDEO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Jürgen Rübig de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Jürgen Rübig de la Pixabay
O companie din China a construit un bloc de 10 etaje, complet finisat, în 28 de ore și 45 de minute. 

Compania Broad Group, din China, a reușit să ridice un bloc de 10 etaje în doar 28 de ore și 45 de minute. Compania a folosit unități modulare îmbinate care formează structura denumită 'Clădire Vie'. Acest sistem, care folosește plăci de oțel B-Core ca elemente structurale,  a fost conceput pentru a fi ușor de transportat și instalat. 

Blocul de 10 etaje a fost ridicat de compania Broad Group în orașul Changsha, cu trei macarale și mulți muncitori. 

Potrivit Global Construction Review, blocul a fost finisat complet, cu instalațiile electrice și sistemul de țevi instalate, în 28 de ore și 45 de minute.

Compania Broad Group este specializată în unități structurale prefabricate.

Iată clipul 

Broad Group a mai ridicat un bloc cu 57 de etaje în 19 zile

În anul 2012, compania Broad Group din China a inaugurat printr-un ceremonial în Changsha un proiect de construire a celui mai înalt turn din lume, de 838 metri – cu 10 metri mai înalt decât Burj Khalifa din Dubai. Totuși, nu a reușit să obțină aprobările necesare și nu a mai fost niciodată construit. 

Compania a ridicat însă alte câteva clădiri uimitoare, într-un timp record, precum un imobil cu 57 de etaje în doar 19 zile.

Chinezii au construit și un hotel de 15 etaje, în două zile

La începutul lunii noiembrie 2010, opinia publică mondială se declara surprinsă de atingerea unui record în domeniul construcţiilor. Firma Broad Sustainable Building anunţa că a construit un hotel de 15 etaje în două zile. Au existat numeroase comentarii conform cărora este practic imposibil să construieşti în numai 46 de ore o clădire de aceste proporţii, care să respecte standardele minime de siguranţă. Alţii spuneau că recordul nu este valabil, deoarece piesele construcţiei erau pre-fabricate şi deja asamblate, iar acest proces ar fi trebuit inclus în contabilizarea timpului destinat construcţiei.

Prin urmare, compania BSB a asigurat că edificiul a trecut testele cu nivelul 9 de rezistenţă la cutremur, datorită structurii de rezistenţă pe diagonală, a materialelor uşoare folosite şi a folosirii oţelului. Compania a publicat un video unde se puteau observa detaliile tehnice de asamblare a pieselor şi fiecare pas al construcţiei. Astfel, ei susţin că nu a fost necesară o macara fixă, fiind folosite 6 macarale mobile. Materialele necesare au fost aduse cu ajutorul camioanelor pentru a fi direct asamblate. Piesele sunt prefabricate, iar ramele ferestrelor sunt dintr-un plastic rezistent. Construcţia este sigură şi respectă mediul înconjurător, iar în timpul construcţiei niciun muncitor nu a suferit vreun accident de muncă, au explicat reprezentanţii BSB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel