Chindia Târgovişte - Dinamo. Prima victorie pentru "câinii roșii" în deplasare din acest sezon
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Dinamo Bucureşti a învins-o pe Chindia Târgovişte cu scorul de 2-0 (0-0), vineri seara, în deplasare, la Ploieşti, într-un meci din etapa a 3-a a fazei play-out a Ligii I de fotbal. 

Dinamo a obţinut prima sa victorie în deplasare în acest campionat, prin golurile marcate de Vlad Morar (66), după o acţiune personală, şi de nigerianul Christian Irobiso (81), din centrarea lui Steliano Filip.

Ambii marcatori au venit de la Gaz Metan Mediaş. Dinamo şi-a mai creat ocazii de gol prin Filip (44) şi Pierret (66), în timp ce Chindia a ratat prin Andrei Şerban (21, 55, 61), Doru Popadiuc (41), Paul Iacob (53).

În min. 54, mingea şutată de la distanţă de Răzvan Grădinaru a lovit mâna lui Tiberiu Căpuşă, aflat pe linia careului, dar arbitrul nu a dictat penalty.

Arbitrii au purtat înaintea meciului tricouri cu un mesaj de încurajare pentru colegul lor Ovidiu Haţegan, care a suferit o intervenţie chirurgicală într-un spital din Timişoara. Înaintea partidei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria poloistului dinamovist Andrei Drăghici, decedat sâmbăta trecută.

În sezonul regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând acasă cu 1-0. Chindia are un egal şi două eşecuri în play-out, fără gol marcat. AFC Chindia Târgovişte - FC Dinamo Bucureşti (0-0), Stadion Ilie Oană - Ploieşti Au marcat: Vlad Morar (66), Christian Irobiso (81).

Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); arbitri asistenţi: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel), Andrei Constantinescu (Bucureşti); arbitru de rezervă: Sebastian Colţescu (Bucureşti) Observatori: Sorin Boca (Iaşi) - CCA, Ion Căţoi (Bucureşti) - LPF.

Citește și Nicuşor Dan: Au fost semnate contracte de închiriere a Arenei Naţionale cu FCSB şi Rapid; plata chiriei, în avans

Municipalitatea a semnat contracte cu Fotbal Club FCSB S.A. şi Fotbal Club Rapid 1923 S.A. pentru închirierea Arenei Naţionale, în sezonul 2022-2023, transmite primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

'Am spus de mai multe ori că eficientizarea managementului Arenei Naţionale e unul dintre obiectivele mele în acest mandat. PMB a actualizat de aceea clauzele contractului de închiriere a stadionului pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023. Principala modificare se referă la plata în avans a chiriei şi a costurilor de operare a stadionului, fiind vorba de o procedură des întâlnită în plan internaţional. Municipalitatea urmăreşte astfel evitarea acumulării de datorii din partea cluburilor sportive şi echilibrarea balanţei de venituri şi cheltuieli înregistrate la Arena Naţională', a scris edilul general, pe Facebook.

Nicuşor Dan a menţionat că noul contract aferent sezonului 2022-2023 a fost semnat deja cu cele două cluburi amintite. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel