China, un nou pas pentru a impune sancţiuni SUA
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 11 sep 2018, 22:21
WhatsApp
China cere permisiunea OMC pentru a impune sancţiuni comerciale Statelor Unite.

China a solicitat permisiunea Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) pentru a impune Statelor Unite sancţiuni comerciale în valoare de aproximativ şapte miliarde de dolari anual legate de unele mărfuri americane, informează Xinhua.

Documente publicate marţi de OMC arată că, potrivit Beijingului, Washingtonul nu s-a conformat unei decizii a organizaţiei şi recomandărilor structurii de reglementare a disputelor din cadrul OMC. China a obţinut în 2016 o decizie a OMC în privinţa unei dispute privind metodologiile aplicate de SUA în procedurile anti-dumping.

Decizia a fost confirmată printr-un apel, anul trecut, dar partea chineză consideră că americanii nu au făcut niciun efort semnificativ şi niciun progres în implementarea obligaţiilor care le revin. Din acest motiv, China solicită suspendarea concesiilor şi altor obligaţii la un nivel echivalent cu pierderile sau daunele suferite, care se ridică la 7,043 miliarde de dolari anual.

Vezi și: Basil Constantinescu, investiții strategice: China, principalul vector de dezvoltare globalăGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?