China, pregătită să colaboreze cu Rusia pentru aducerea relaţiilor bilaterale ”la un nou nivel, în noua eră”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Relaţiile dintre China şi Rusia au rezistat „testului” modificării contextului internaţional, a transmis, miercuri, ministrul chinez de Externe, Wang Yi.

Relaţiile dintre China şi Rusia au rezistat „testului” modificării contextului internaţional, a afirmat ministrul chinez de Externe, Wang Yi, după întâlnirea cu omologul său rus, Serghei Lavrov, oficialul de la Beijing pledând pentru construirea unei arhitecturi „echilibrate” de securitate.

„Relaţiile bilaterale au rezistat noului test al modificării contextului internaţional. China este pregătită să colaboreze cu Rusia pentru aducerea relaţiilor bilaterale la un nou nivel, în noua eră", a afirmat Wang Yi, citat de postul de televiziune CNN.

Ministrul de Externe de la Beijing a exprimat susţinere atât pentru Rusia, cât şi pentru Ucraina, îndemnându-le să „depăşească dificultăţile şi să continue eforturile de pace”.

„Pe termen lung, trebuie să extragem învăţăminte de pe urma crizei din Ucraina, să răspundem la preocupările legitime de securitate ale tuturor părţilor pe baza principiilor respectului reciproc şi indivizibilităţii securităţii, să construim, prin dialog şi negocieri, o arhitectură europeană de securitate echilibrată, eficientă şi sustenabilă", a subliniat Wang Yi.

China, care are relaţii bune cu Rusia, a evitat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat în mai multe rânduri pentru respectarea suveranităţii naţiunilor şi a cerut Moscovei să găsească o soluţie diplomatică.

Citește și / Florin Cîțu: Voi aranja ca săptămâna viitoare Zelenski să țină un discurs în Parlamentul României

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va ține un discurs, săptămâna viitoare, în Parlamentul României, a anunțat Florin Cîțu, președintele Senatului și liderul PNL.

„Discuție importantă cu premierul din Ucraina, Denys Shmyhal. Președintele ucrainean Zelenski va ține un discurs în Parlamentul României”, a transmis pe contul de Twitter Florin Cîțu, președintele PNL.

A menționat că, în calitate de președinte al Senatului României , „voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare”.

„Ucraina are întregul meu sprijin”, a conchis Florin Cîțu, președintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel