China pariază pe euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

euro/dolarMoneda euro va depăşi criza deficitelor şi datoriilor de stat din zona euro şi va sprijini stabilitatea sistemului monetar internaţional, a declarat ambasadorul Chinei la Uniunea Europeană, Song Zhe, citat de Bloomberg.

Consolidarea statutului euro va ajuta la "promovarea construcţiei unui sistem monetar global diversificat", a declarat Song într-un comunicat apărut pe site-ul ministerului chinez de Externe.

Vicepremierul Wang Qishan a declarat marţi că guvernul chinez a luat măsuri concrete pentru a ajuta UE să soluţioneze criza datoriilor de stat.

China este pregătită să investească 4-5 miliarde euro în obligaţiuni emise de guvernul portughez în primul trimestrul al anului viitor, potrivit ziarului Jornal de Negocios, care nu a precizat sătpămâna trecută sursele informaţiei.

Uniunea Europeană este cel mai important partener comercial al Chinei, comerţul bilateral urcând în primele 11 luni ale acestui an cu 33,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 433,88 miliarde de dolari, potrivit datelor serviciului vamal chinez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel