Data actualizării:
Data publicării:

China ordonă Guvernului și firmelor de stat să arunce computerele străine

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay
China dorește eradicarea tehnologiei cheie importată de peste mări și înlocuirea lor cu produse autohtone.

China a ordonat agențiilor guvernamentale centrale și corporațiilor susținute de stat să înlocuiască computerele personale de marcă străină cu alternative interne în termen de doi ani, marcând unul dintre cele mai agresive eforturi ale Beijingului de până acum pentru a eradica tehnologia cheie de peste mări din organele sale cele mai sensibile.

Personalul a fost rugat după săptămâna de pauză din mai să predea calculatoare străine pentru alternative locale care rulează pe software de operare dezvoltat pe plan intern.

Exercițiul, care a fost mandatat de autoritățile guvernamentale centrale, este probabil să înlocuiască în cele din urmă cel puțin 50 de milioane de computere numai la nivel de guvernare centrală.

Decizia avansează campania de un deceniu a Chinei de a înlocui tehnologia importată cu alternative locale, un efort larg de a reduce dependența de rivali geopolitici precum SUA pentru orice produs, de la semiconductori la servere și telefoane. 

Planul vast al Chinei pentru supremația tehnologiei asupra SUA

Cel mai recent proiect de înlocuire a PC-urilor reflectă, de asemenea, preocupările tot mai mari ale Beijingului în ceea ce privește securitatea informațiilor, precum și încrederea în hardware-ul autohton: cei mai mari producători de laptopuri și servere din lume includ astăzi Lenovo, Huawei și Inspur Ltd., în timp ce dezvoltatorii locali precum Kingsoft și Standard Software au făcut progrese rapide în software-ul de birou împotriva unor companii precum Microsoft Corp. și Adobe Inc.

Campania va fi extinsă la guvernele provinciale mai târziu și va respecta, de asemenea, termenul de doi ani, au spus oamenii.

Lenovo ar putea crește dramatic vânzările la ordinul Beijingului ca agențiile guvernamentale centrale și companiile susținute de stat să înlocuiască computerele de marcă străină, după cum a raportat Bloomberg News.

 Aceasta ar însemna peste 50 de milioane de PC-uri în următorii doi ani. Producătorul nr. 1 de PC-uri din țară se bazează pe cipuri din SUA, dar și-a înființat propria unitate de fabricare a cipurilor și a investit în cel puțin 15 firme de proiectare a semiconductorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel