Data publicării:

China, noi probleme cu SUA: Suntem victime ale unei agresiuni

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Noi tensiuni continuă să apară între China și SUA din cauza sancțiunilor impuse de americani.

Republica Populară China acuză Statele Unite de agresiuni împotriva firmelor sale tehnologice. Acuzațiile vin în timp ce guvernul chinez a lansat un nou set de îndrumări pentru companiile de tehnologie pe care le deține.

Noua inițiativă a Chinei interzice obținerea ilegală a datelor oamenilor și supravegherea la scară largă și vine în contextul în care, luna trecută, un anunț similar de confidențialitate a datelor a fost anunțat de SUA sub de numirea de The Clean Network (Rețeaua Curată).

Încă o cărămidă la conflictul economic dintre Statele Unite și China

Aceasta este cea mai recentă ciocnire dintre Washington și Beijing din cauza problemelor de securitate a datelor. Inițial, SUA au impus sancțiuni drastice către TikTok, Huawei și WeChat. În ultimele luni, președintele Trump a luat măsuri pentru a bloca firmele tehnologice chineze printre care Huawei și aplicațiile chinezești, inclusiv TikTok și WeChat, spunând că reprezintă amenințări la adresa securității naționale.

Replici acide din China

Consilierul de stat al Chinei, Wang Yi, a replicat: "Unele țări individuale urmăresc agresiv unilateralismul, aruncă mizerii asupra altor țări sub pretextul„ curățeniei "și desfășoară o vânătoare la nivel mondial asupra companiilor de top din alte țări sub pretextul securității. Aceasta este o agresiune gratuită și ar trebui să fie respinsă”, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel