Data publicării:

Accident într-o mină din China. 16 persoane au murit

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Într-o mină din oraşul chinez Panzhou, din provincia Guizhou, 16 persoane au murit după un accident.

Operaţiuni de salvare la mină sunt în curs de desfăşurare şi o echipă a fost desfăşurată în provincia Guizhou pentru a coordona eforturile, informează luni agenţia de ştiri de stat chineză Xinhua.

Toate minele de cărbune din oraşul Panzhou şi-au suspendat producţia pentru o zi, potrivit firmei de consultanţă cu sediul la Mysteel. Administraţia pentru siguranţa minelor din provincia Guizhou a declarat pentru Reuters că nu deţine informaţii suplimentare privind situaţia.

Compania de stat Guizhou Panjiang a dispus inspecţii pentru verificarea măsurilor de siguranţă la toate minele sale şi a luat măsuri pentru a asigura o activitate lipsită de riscuri, se mai menţionează în informarea către bursă.

Compania operează şapte mine de cărbune cu o capacitate totală de circa 17,3 milioane de tone. Mina în care a avut loc accidentul are o capacitate de producţie anuală de 3,1 milioane de tone, potrivit Mysteel.

Accidentul urmează după o serie de incidente similare în minele de cărbune din ţară, între care şi prăbuşirea unui puţ minier în Mongolia Interioară în februarie, care s-a soldat cu 53 de morţi, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel