China, fără turnee de tenis. WTA a confirmat și Transylvania Open, în octombrie la Cluj
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit
WTA a publicat luni calendarul actualizat al turneelor pentru sezonul 2022, fără niciun eveniment care să aibă loc în China, iar locul de desfășurare al WTA Finals, care încheie sezonul, nu a fost încă dezvăluit. Transylvania Open va avea loc între 10 și 16 octombrie, la Cluj Napoca.

Organismul de guvernare a tenisului feminin declarase luna trecută că încă lucrează pentru a găsi o soluție la impasul cu China în legătură cu problema Peng Shuai și că nu se va întoarce în această țară în acest an.

Siguranța fostului număr unu mondial la dublu, Peng a devenit o mare îngrijorare după ce a postat un mesaj pe rețelele de socializare în noiembrie, în care îl acuza pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli de agresiune sexuală, înainte de a-l șterge și de a dispărea din atenția publicului.

WTA și-a suspendat apoi evenimentele din China, o decizie care se așteaptă să coste turneul feminin de elită milioane de dolari în materie de difuzare și sponsorizare.

În absența turneelor din China, programul de toamnă include un nou eveniment WTA 1000 la Guadalajara, Mexic, în octombrie, și un eveniment WTA 500 la San Diego, California, care va avea loc la începutul lunii.

Tunisia va găzdui, de asemenea, un turneu WTA 250.

Vezi și: ATP:  Turneele de tenis pe iarbă înainte de Wimbledon, fără ruși și belaruși

"Calendarul de toamnă al WTA din 2022 va oferi o cantitate robustă de oportunități de a evolua pentru jucători, într-un flux de calendar regional care ne va duce până la sfârșitul sezonului", a declarat Steve Simon, șeful WTA, într-o declarație.

WTA a precizat că în scurt timp vor fi furnizate actualizări ale calendarului, inclusiv locația WTA Finals, care va avea loc în săptămâna 31 octombrie – 6 noiembrie. Turneul a avut loc anul trecut la Guadalajara.

Absența evenimentelor WTA în acest an este o altă lovitură pentru China, care s-a retras și de la găzduirea turneului de fotbal Cupa Asiei 2023, din cauza situației COVID-19 din țară.

Această decizie a fost luată după ce organizatorii Jocurilor Asiatice au amânat până în 2023 următoarea ediție a evenimentului multisport, care urma să aibă loc în orașul chinez Hangzhou, în septembrie, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel