China: Cursă pentru cumpărarea de piersici în sirop ca antidot împotriva Covid 19
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Presa de stat din China a început să difuzeze editoriale și interviuri cu experți în sănătate care subliniază puterea vindecătoare a piersicilor.

O nouă criză și-a făcut apariția în China: criza comportului de piersici sau, altfel spus, piersici în sirop.

Supermarketurile și platformele online din China se luptă să țină sub control cererea fără precedent a chinezilor de a cumpăra piersici în sirop, considerate (fără nicio bază științifică) un antidot eficient împotriva Covid-19 datorită conținutului lor ridicat de zahăr și vitamina C, potrivit ziarului South China Morning Post.

"Când eram copil mic și mă îmbolnăveam, familia îmi dădea să mănânc niște conserve de piersic. Era rece și dulce. După ce le mâncam, mă simțeam mult mai confortabil",  scrie în publicația chineză South China Morning Post, care citează o femeie, supranumită Qiu.

În unele regiuni, în special în nordul Chinei, piersicile în sirop sunt considerate și ele un remediu popular pentru răceli și nu întâmplător sunt definite drept ”un medicament magic pentru copii”.

Serena Xia, o femeie din Guangzhou, a comandat cinci cutii de la un magazin online.

”Am citit câteva articole care spuneau că este eficient pentru bolnavii de răceală sau febră. Așa că am cumpărat câteva în cazul în care familia mea este infectată cu coronavirus, ceea ce este destul de probabil să se întâmple”, a spus Xia pentru Post, adăugând că a stocat mai mult de o duzină de tipuri de medicamente, occidentale și tradiționale chineze.

Virologul Chang Rongshan a declarat pentru Beijing News că alimentele nu pot înlocui medicamentele.

”Cu siguranță poate juca un rol psihosomatic”, a spus Chang. ”Pentru pacienții care sunt slăbiți, fructele sunt un aliment grozav pentru ei de recuperat din cauza volumului mare de vitamina C”, a adăugat expertul. ”Fructele kiwi și portocalele conțin mai multă vitamina C decât alte fructe. Oamenii pot mânca fructe, dar nu prea multe.”

Odată cu redeschiderea progresivă decretată de Guvernul chinez, tot mai mulți experți în sănătate oferă sfaturi pentru a atenua temerile larg răspândite ale populației slab vaccinate. Potrivit societății britanice de cercetare Airfinity, ridicarea politicii ”zero Covid” ar putea pune într-adevăr o presiune semnificativă asupra resurselor medicale ale țării, care riscă între 1,3 și 2,1 milioane de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel