China critică afirmaţiile secretarului de stat american şi consideră că ţin de ''o mentalitate a Războiului Rece''
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

China a denunţat luni o mentalitate a Războiului Rece în afirmaţiile făcute de secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a avertizat vineri împotriva Beijingului şi a Moscovei cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, relatează AFP.

Într-un discurs rostit la Berlin, Pompeo a acuzat în special China că a adus o nouă viziune a autoritarismului.

În răspuns, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a denunţat atacurile rău intenţionate şi lipsite de fundament ale secretarului de stat american Pompeo, căruia i-a cerut să renunţe la prejudecăţile ideologice şi la mentalitatea depăşită a Războiului Rece.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, aflat vineri la Berlin, a avertizat în legătură cu Rusia, care invadează ţări vecine şi 'îi omoară pe opozanţii politici', dar şi cu China, acuzată că oferă o 'nouă viziune a autoritarismului', notează AFP.

Naţiunile libere şi occidentale au responsabilitatea de a descuraja ţări precum China, Rusia şi Iran să ne ameninţe poporul, a declarat Pompeo într-un discurs în capitala germană, în ajunul celebrării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Statele Unite şi aliaţii lor ar trebui să apere ceea ce a fost câştigat atât de greu în 1989 şi să conştientizeze că suntem într-o competiţie de valori cu naţiuni care nu sunt libere, a adăugat el.AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel