Data publicării:

China cere Ucrainei să-i scoată companiile de pe lista neagră a "sponsorilor de război"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
China a cerut Ucrainei să elimine imediat companiile chineze de pe o listă de firme desemnate drept "sponsori internaționali ai războiului".

China a cerut Ucrainei să elimine imediat companiile chineze de pe o listă de firme desemnate drept "sponsori internaționali ai războiului".

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat pentru Reuters că, în caz contrar, vor exista "efecte negative" nespecificate.

Ucraina a listat 48 de companii la nivel global, inclusiv 14 din China, ca fiind cele care asistă sau contribuie indirect la eforturile de război ale Rusiei.

Lista neagră, care nu are implicații juridice, ia în discuție ceea ce descrie ca fiind o cooperare extinsă între companiile chineze și rusești în sectoare precum petrolul și gazele naturale.

Statele Unite au opt companii pe listă, în timp ce Franța și Germania au câte patru.

Beijingul are legături strânse cu Moscova și nu a criticat invazia acesteia

Beijingul are legături strânse cu Moscova și nu a criticat invazia acesteia, dar a declarat, de asemenea, că integritatea teritorială a tuturor țărilor trebuie respectată.

Înainte de război, China era cel mai mare partener comercial al Ucrainei și rămâne un consumator important de cereale, ulei de floarea-soarelui și minereu de fier ucrainene.

În cadrul coridorului maritim al Kievului din Marea Neagră, 30% din exporturile maritime au fost expediate către China.

Ucraina a avut grijă să nu înfurie a doua cea mai mare economie a lumii și a făcut apel în mod repetat la Beijing să se alăture eforturilor diplomatice ale Kievului, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel