Chifteluțe indiene cu ceapă. Cum se prepară: Rețeta de "onion bhaji"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine ilustrativă / Sursa foto: Pixabay
Imagine ilustrativă / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să încerci o nouă rețetă, chifteluțele indiene sunt perfecte. Iată cum se prepară.

Ingrediente

 1 ceapă galbenă
 2 cepe roșii
 2 căței de usturoi
 1 vârf de linguriță praf de ghimbir
 1/2 linguriță turmeric
 1/2 linguriță pătrunjel uscat
 1/2 linguriță boia picantă
 100 g făină
 1 vârf de linguriță bicarbonat
 60-80 ml apă
 sare și piper după gust
 ulei

Vezi și: Skordalia, piure grecesc foarte pufos. Cum se prepară: Rețeta

Cum se prepară

Taie ceapa fâșii (să arate ca niște mini-spaghete, mai exact) și amestec-o într-un bol cu făina, bicarbonatul și toate condimentele. Adaugă o linguriță de ulei și 60 ml de apă, amestecă bine până când ceapa e bine acoperită de aluat, potrivit retete.unica.ro. Dacă acesta nu s-a distribuit în mod egal, adaugă și restul de apă și amestecă.

Încinge ulei în tigaie. Când începe să sfârâie, adaugă din aluatul format câteva „chifteluțe„, având grijă să nu se lipească între ele, desigur. Prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc și scapă de excesul de ulei scoțându-le pe un șervețel de hârtie. 

Vezi și: Tort de biscuiți din trei ingrediente. Cum se prepară: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel