Urmărește emisiunea live
CHIFTELUȚE INDIENE cu ceapă. Cea mai bună REȚETĂ de POST. Ne vei mulțumi!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Dacă ții post în această perioadă, ar fi bine să încerci această rețetă. Este absolut delicioasă și vei mai sparge din monotonia culinară.

 Ingrediente

 1 ceapă galbenă
 2 cepe roșii
 2 căței de usturoi
 1 vârf de linguriță praf de ghimbir
 1/2 linguriță turmeric
 1/2 linguriță pătrunjel uscat
 1/2 linguriță boia picantă
 100 g făină
 1 vârf de linguriță bicarbonat
 60-80 ml apă
 sare și piper după gust
 ulei

Vezi și: Shaorma de post. Deliciu absolut pentru cei care postesc. Rețeta pentru Postul Crăciunului

Cum se prepară

Taie ceapa fâșii (să arate ca niște mini-spaghete, mai exact) și amestec-o într-un bol cu făina, bicarbonatul și toate condimentele. Adaugă o linguriță de ulei și 60 ml de apă, amestecă bine până când ceapa e bine acoperită de aluat, potrivit retete.unica.ro. Dacă acesta nu s-a distribuit în mod egal, adaugă și restul de apă și amestecă.

Încinge ulei în tigaie. Când începe să sfârâie, adaugă din aluatul format câteva „chifteluțe„, având grijă să nu se lipească între ele, desigur. Prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc și scapă de excesul de ulei scoțându-le pe un șervețel de hârtie. 

Vezi și: Prăjitură vieneză, FĂRĂ COACERE. Rețeta de POST

BRIOȘE cu ciocolată, FĂRĂ FĂINĂ și ZAHĂR. Ai nevoie doar de 3 ingrediente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel