Data actualizării:
Data publicării:

Chifteluțe în bacon. Rețeta simplă, dar surprinzător de gustoasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Chifteluțele în bacon sunt absolut delicioase și se prepară chiar ușor. Iată rețeta...


Ingrediente

200 gr carne tocată
miezul de la 1 felie de pâine 
2-3 linguri lapte
1 linguriţă muştar
1/2 lingura sos Worcestershire
1/4 linguriţă coriandru măcinat 
1/8 linguriţă ienibahar măcinat
1/4 legătur[ pătrunjel tocat
1/2 ou 
11 felii subţiri bacon (sau speck, jambon) 
sare, piper

Cum se prepară

Se înmoaie miezul de pâine rupt în lapte. Se amestecă toate ingredientele pentru chiftele (exceptând baconul). Se condimentează cu sare şi piper. Se formează chiftele mai lunguieţe în palmă (late cât felia voastră de bacon) şi se aşază pe câte o felie de bacon, scrie e-retete.ro. Dacă feliile de bacon sunt lungi, le puteţi tăia în jumătate, fiindcă baconul trebuie să cuprindă doar o dată şi un pic chifteaua. Se rulează.

Chiftelele se pot păstra aşa la frigider până aveţi nevoie de ele. Când doriţi să le pregătiţi, ungeţi o tigaie cu ulei şi încingeţi-o bine. Rumeniţi chiftelele învelite în bacon pe toate părţile. Daţi tigaia la cuptor, la 200C pentru 10 minute. Dacă tigaia voastră nu merge la cuptor, le puteţi transfera pe o tavă pentru în cuptor. Chiftelele sunt bune simple, ca aperitiv sau ca fel principal. Sunt bune reîncălzite sau la temperatura camerei.

Vezi și: Chiftele pane. Rețeta turcească

- Image by jcomp on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel