Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Chifteluțe fantastice din legume: ai nevoie de doi cartofi, un dovlecel și un morcov. Doar 60 de calorii pe porție

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Chifteluțe fantastice din legume, ai nevoie de doi cartofi, un dovlecel și un morcov. Doar 60 de calorii. Sursa foto: freepik.com
Chifteluțe fantastice din legume, ai nevoie de doi cartofi, un dovlecel și un morcov. Doar 60 de calorii. Sursa foto: freepik.com

Membrii familiei nu iubesc legumele? Probabil, că se întâmplă asta, deoarece nu au reușit să găsești o rețetă care să le facă mai apetisante!

Prepară  aceste chiftele de legume și toată lumea va fi fericită. Fără îndoială, vei pregăti o cină super gustoasă căreia nimeni nu-i va putea rezista și îți vei vedea eforturile răsplătite. Și gândește-te că nu durează decât 5 minute pentru a pune pe masă o cină sublimă, care, în cel mai scurt timp, va deveni unul dintre preparatele preferate atât ale adulților, cât și ale copiilor.

Dacă nu ai timp sau te întorci târziu de la serviciu și nu ai chef să gătești, te vei putea bucura de un preparat cu adevărat delicios. Ingredientele nu sunt greu de găsit, dimpotrivă, poate că deja le ai în cămară.

Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei

Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - 20 de minute, timp total - aproximativ 30 de minute, porții - 12 chiftele, calorii - 60 per chifteluță.

Ingredientele de care ai nevoie:

2 cartofi rași,

1 dovlecel,

1 morcov ras,

3 ouă,

2 linguri de griș,

1 ceapă,

un strop de ulei de măsline,

piper negru și sare după gust.

Vafe belgiene, perfecte pentru micul dejun din weekend: sunt crocante și foarte gustoase

 

Pentru sos:

2 linguri de smântână,

1 cățel de usturoi ras,

mărar tocat.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Mai întâi, curăță legumele și dă-le prin răzătoare. Pune-le puneți-l într-o strecurătoare peste un bol, adaugă sare și lasă-le să se odihnească 10 minute pentru a le scurge.

Acum stoarce legumele cu mâinile și transferă-le într-un bol. Adaugă ceapa tocată,  ouăle și piperul Amestecă cu o furculiță și adaugă grișul.

Varză murată, după o rețetă japoneză: nu ai mâncat niciodată o varză atât de delicioasă

La final, toarnă un strop de ulei într-o tigaie antiaderentă, lasă-o să se încălzească, apoi ia câte o  câte o mână din amestec, rulează-o și apasă-o ușor. Prăjește chiftelele timp de 3-4 minute pe ambele părți.

Continuă apoi să le gătești în cuptor la 180°C, timp de 15 minute, pentru ca chiftelele să fie bine fierte în interior.

Între timp poți face sosul: într-un bol se pun smântâna, usturoiul pisat și mărarul tocat. Amestecă și  sosul pentru chiftelele este gata. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel