Data publicării:

Chiftele pane. Rețeta de "Kadinbudu kofte" dintr-o carte de bucate din Bodrum

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursă foto: Facebook József Farkas
Sursă foto: Facebook József Farkas

Chiftele pane? Da! Nu știi ce pierzi dacă nu le încerci. Rețeta nu este complicată, iar rezultatul te va încânta.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

350 gr carne tocată de vită (sau mixtă vita+miel)
1 ceapă medie
45 gr orez (cu bob rotund)
1/4 linguriţa chimion (cumin) măcinat
1/4 linguriţa pul biber (sau după gust)
1/2 linguriţă sare
piper negru
câteva fire de pătrunjel
2 ouă
3 linguri făină
2 linguri ulei

Vezi și: Chifteluțe pufoase turcești. Rețeta savuroasă. O vei repeta!

Cum faci pizza turcească. Rețeta neașteptat de savuroasă. Vei fi surprins

Cum se prepară

Ceapa se toacă mărunt. Carnea se împarte în două. Orezul se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge. În uleiul încins se căleşte ceapa până se înmoaie bine de tot, potrivit e-retete.ro. Se adaugă jumătate din carnea tocată şi se prăjeşte la foc iute până-şi schimbă culoarea şi se evaporă tot sucul pe care-l lasă. Se adaugă sarea, chimionul, pul biber şi piper negru măcinat.

Vezi și: Cea mai bună rețetă de frigănele pentru micul dejun. Ies delicioase!

Cum faci cele mai pufoase clătite de post. Rețeta extrem de simplă

Lângă carnea tocată rămasă se pune orezul, carnea sotată cu ceapă, pătrunjelul tocat şi un gălbenuş de ou. Se lasă să se răcorească bine de tot şi doar apoi se amestecă timp de 5 minute. Se dă amestecul de chiftele la frigider minim 30 minute. Umeziţi-vă mâinile cu apă rece. Luaţi amestec de chiftele cât un ou şi aplatizaţi-le (cam la 1 cm grosime), dându-le forma uşor ovală. Bateţi oul şi albuşul rămas într-o farfurie largă. Puneţi făina în altă farfurie largă.

Într-o tigaie largă încingeţi ulei cam de 3 mm. Daţi focul la mediu spre mic.Treceţi fiecare chiftea prin făină, scuturaţi uşor excesul şi apoi treceţi-le prin ou. Aşezaţi chiftelele în tigaie, la distanţă unele de altele, şi prăjiţi-le 2 minute jumătate pe fiecare parte (până se rumenesc plăcut). Scoateţi chiftelele pe şerveţele de hârtie să se scurgă de grăsime. Sunt bune calde sau reci. Se servesc cu cartofi natur şi o salată proaspătă. Sunt bune şi cu murături. 

Vezi și: Balık ekmek sau "Pește în pâine". Rețeta originală din Istanbul

Cartofi noi cu măsline și telemea la cuptor. Rețeta turcească 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel