Data publicării:
Chiftele de varză. Cea mai gustoasă REȚETĂ de POST. Ne vei mulțumi!
Chiftele de varză? Da! Și sunt foarte gustoase. Dacă nu ne crezi, îți recomandăm să încerci rețeta. Ne vei mulțumi! Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 bucată varză cam 500 gr
1/2 pahar griș (pahar de 200 g)
2 -3 linguri maioneza de post
1 ceapă mare
2 căţei usturoi zdrobiţi
1 lingură pastă de roşii
sare după gust
piper după gust
condimente de care vă plac, eu am pus pătrunjel
ulei pentru călit ceapa şi ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Varza se taie bucăţi şi se pune, pentru 4 minute, într-o oală cu apă clocotită şi puţină sare. Se scoate şi se lasă la scurs şi răcit puţin. Se dă prin maşina de tocat şi se lăsă într-un bol mai mare, potrivit bucataras.ro. Se scurge excesul de zeamă.
Ceapa se toacă şi se căleşte în 2 linguri de ulei, până devine uşor arămie, apoi se adaugă varza. Grișul se pune cu puţină apă la hidratat, pentru 15 minute, şi se adaugă peste varză şi ceapă.
Se adaugă restul de ingrediente rămase, se amestecă, se sărează şi se condimentează după gust şi se lasă 10 minute. Cu mâinele umede, se formează chiftelele şi se prăjesc într-o tigaie, cu ulei încălzit bine. Se rumenesc pe ambele părţi, până la o culoare aurie. Se scot pe un prosop de hârtie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News