Chiftele vor fi suculente și parfumate. Brânza se va combina perfect cu carne de pui și roșii, ceea ce le conferă chiftelelor un gust extraordinar.
Ingrediente:
file de pui - 500 grame,
ou - 1 bucată,
smântână 20% - 100 grame,
făină - 30 grame,
brânză - 80 grame,
roșie proaspătă - 1 bucată,
usturoi - 2 căței,
praf de copt - 0,5 linguriță,
ceapă verde și pătrunjel - după gust,
sare și piper negru măcinat - după gust,
ulei vegetal - pentru prăjit.
Rețeta, pas cu pas
Tăiați fileul de pui în cuburi mici și puneți-l într-un bol. Se adaugă, apoi, usturoiul, trecut prin presă, oul, smântâna, sarea, piperul, făina și praful de copt. Amestecați bine.
Verdeața se toacă mărunt. Roșiile de coajă și se toacă. Adăugați legumele în amestecul de mai sus și amestecați bine. Completați cu bucățelele de brânză.
Pâine marocană: se gătește într-o tigaie și are doar 100 de calorii
Lăsați compoziția să se odihnească timp de 30 de minute. Formați apoi chiftelele și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Chiftelele se prăjesc la foc mediu, sub capac, pe ambele părți, până se rumenesc.
Sfat: Puteți lua orice brânză. Folosiți condimentele preferate. Pentru aceste chiftele este potrivit orice sos. Poftă bună!
Sos de roșii grozav și aromat. Rețeta rapidă
Spre exemplu, puteți prepara un sos de roșii. Pentru a face un sos de roșii grozav, aromat, care nu va fi foarte acid, trebuie să adaugi un ingredient secret.
Pentru a pregăti un sos de roșii, vei avea nevoie de:
500 grame de roșii proaspete,
3 căței de usturoi,
1 ceapă,
1 frunză de dafin,
1 praf de bicarbonat de sodiu,
puțin busuioc tocat,
o lingura de pătrunjel tocat,
sare și piper.
Modul de preparare al sosului de roșii
Curățați și tocați mărunt ceapa și cățeii de usturoi. Legumele se prăjesc aproximativ 5 minute. Roșiile se curăță de coajă și semințe și se zdrobesc grosier. Adaugați, în tigaie, roșiile zdrobite, busuiocul, frunza de dafinul, pătrunjelul, puțină sare și piper și fierbeți totul aproximativ 1 oră. Când sosul începe să scadă, adăugați bicarbonatul de sodiu.
Pâinea va fi proaspătă chiar și după o săptămână: 5 condiții simple de depozitare
Pentru a reduce aciditatea sosului de roșii, adăugați zahăr, în loc de bicarbonat de sodiu. Evitați excesele de zahăr, pentru a ca sosul de roșii să nu fie prea dulce.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Scenariu de necrezut: Armate de gândaci cyborg controlați de la distanță. Ce spun cercetătorii japonezi
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Tabloul unei „femei necunoscute” păstrat la Cernăuți s-a dovedit a fi un portret extrem de valoros al Reginei Maria a României / foto în articol
- Calcule electorale pentru Primăria București. Marele pierzător după retragerea lui Cîrstoiu. Chirieac: Va absorbi imediat o bună parte a electoratului său
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Klaus Iohannis, iritat de o întrebare primită de la un jurnalist DC NEWS: Asta să vă spună analiștii, sociologii, părerologii - Video în articol
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”