Chiftele de cartofi și bulgur. Rețeta turcească
Chiftelele de cartofi și bulgur sunt perfecte pentru orice moment al zilei. Iată cum se prepară această rețetă turcească...
Ingrediente
400 gr cartofi făinoşi
100 gr bulgur fin
1/2 ceapă
1 lingură pastă de ardei
1/2 linguriţă condiment turcesc
1 mănunchi ceapă mică (chives; cca 10 gr)
1/4 legătura pătrunjel
10 frunze mentă
2 linguri ulei
sare
frunze de salată verde pentru servit
Cum se prepară
Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare, exact ca şi când faceţi piure. Până fierb cartofii, se toarnă 125 ml apă clocotită peste bulgurul presărat cu puţină sare, se acoperă vasul şi se lasă să stea până e gata ceapa, potrivit e-retete.ro.
Ceapa se toacă mărunt. Se căleşte în uleiul încins, la foc mic, până e moale bine de tot. Se adaugă pasta de ardei şi condimentul şi se mai ţin pe foc împreună 1 minut. Se toarnă ceapa peste bulgur şi se amestecă.
Când sunt gata cartofii, se scurg şi se pasează ca să obţineţi un piure cât mai fin. Se lasă să se răcorească un pic, apoi se adaugă amestecul de bulgur şi puţină sare peste cartofi. Se frământă până obţineţi o pastă cu o culoare portocalie uniformă Se drege de sare.
Se adaugă verdeţurile tocate fin şi se mai frământă 1 minut. Cu mâinile umede sau purtând mănuşi de silicon, luaţi porţii cât o nucă şi le formaţi strângându-le în pumn. Vor căpăta o formă lunguiaţă, cu urme de degete. Le aşezaţi pe un platou "tapetat" cu frunze de salată.
Se servesc aşa: se rup bucăţi din frunze de salată şi se rulează chiftelele în frunze. Sunt bune şi a doua zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News