"Periodic avem evadări". Prima linie după ce se dă semnalul. Chestorul Despescu, plan cu mai multe etape, până la granițele țării
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Plecând de la cazul criminalului care a evadat, zilele trecute, dintr-o ambulanță, chestorul general Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a vorbit despre modul de acțiune în astfel de cazuri, recunoscând că se întâmplă să existe periodic evadări.

"Este important de precizat că nu este un singur caz de evadare pe care noi l-am gestionat. Periodic, avem evadări. Astăzi - fac o paranteză -  există infracţiunea de evadare şi pentru cei care sunt în arest la domiciliu şi pleacă din locuinţa declarată... Dar, revenind la evadările din custodie, avem două categorii de custodii - cea a Poliţiei Române, cu aresturile preventive, şi custodia Administraţie Naţionale a Penitenciarelor. Cazul pe care l-aţi prezentat este din custodia ANP-ului şi nu vreau să intru în detaliu din punctul ăsta de vedere.

La momentul semnalării unui astfel de caz, toate structurile sunt activate. Ministerul de Interne, în prima linie. Noi suntem cei care punem în aplicare un plan care are mai multe etape, prima etapă fiind de la locul de unde a dispărut, de unde este semnalarea şi, într-un mod dinamic, în mod de extindere pe mai multe inele, mergem până la graniţele ţării.

Nu pot să vă spun tot, dar, de exemplu, orice persoană care este semnalată că a plecat, a fugit, este evadată este introdusă în sistemul de alerte al Poliţiei de Frontiere, ca să nu iasă din ţară. O a doua activitate este că toate forţele din teren primesc date vizavi de această perioadă. O a treia activitate este publicitatea. O a patra activitate este organizarea de filtre care se dispun în inele - vorbim de inelul apropiat, median, periferic", a explicat Bogdan Despescu, în emisiunea Culisele Justiției, cu Laura Duță, de la DCNews TV.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel