Data actualizării:
Data publicării:

Cherecheș, prins în Germania. Ministrul Cătălin Predoiu: Polițiștii au lucrat non-stop. E meritul lor! Această cooperare polițienească funcționează

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a făcut noi declarații despre cazul Cherecheș.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a comentat, în direct la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii „Subiectiv” cu Răzvan Dumitrescu, cazul primarului fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. După ce a fost condamnat definitiv vineri, 24 noiembrie, la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel Cluj, în dosarul în care e acuzat de luare de mită, Cherecheș a fugit din țară, fiind prins tocmai în Germania.

"Această cooperare polițienească funcționează"

„A fost o acțiune care s-a petrecut non-stop, practic, de când s-a confirmat ieșirea prin punctul de trecere a frontierei. Au fost câteva ore de “handicap”, din acest motiv, până am avut confirmarea că a ieșit prin frontieră. Era un cetățean care avea posibilitatea să se predea. Nu se știa unde este, putea să se pregătească, dar în momentul în care a apărut această dovadă că a ieșit prin frontieră, din acel moment s-a organizat lucrul și s-a contactat imediat, pe cale de cooperare polițienească internațională și pe canale diplomatice, poliția din Ungaria, din Germania, din Italia, din Austria.

S-au stabilit două presupuse ținte de destinați, în funcție de contextul cauzei, și polițiștii au trecut la treabă și au lucrat non-stop până a apărut rezultatul. E meritul lor, în primul rând. Nu vreau în niciun fel să-mi aloc merite care nu-mi aparțin. Trebuie să fie un mesaj că această cooperare polițienească funcționează și un mesaj al Poliției Române către public”, a afirmat Cătălin Predoiu.

„Mi s-a părut un caz de notorietate națională”

„Potrivit reglementărilor, potrivit legii, poliția trebuia să-l aștepte să se prezinte la controlul judiciar și, în momentul în care nu se prezenta, să-l caute. Așa a procedat poliția. (...) Până aici, nimic de comentat, dar ne trebuie mai multă atenție și proactivitate cu privire la acest caz”, a subliniat ministrul de Interne al României. 

„Mi s-a părut un caz de notorietate națională. E o simbolistică aparte - un primar ales de atâtea ori de către o comunitate, judecat și condamnat pentru o infracțiune gravă. A înșelat și așteptările cetățenilor, bănuiesc eu, nu?”, a precizat Cătălin Predoiu.

În același timp, fiind întrebat și de locțiitorul șefului IPJ Maramureș, care și-a luat concediu exact în zilele în care Cătălin Cherecheș a fugit, acesta a afirmat că „să-ți iei concediu exact în perioada aceea, nu știu dacă e tocmai în regulă cu aceste standarde. Eu nu spun că luarea unui concediu medical de 4 zile - în care una e fix în ziua în care se pronunța instanța - ar fi în sine un act contra legii sau contrar unor reguli. Asta va stabili ancheta.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel