UPDATE: Fostul primar din Baia Mare, băgat în carantină, în Penitenciarul Arad / Cătălin Cherecheș a ajuns în România (FOTO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Cătălin Cherecheș a fost adus în România.

UPDATE:

Cătălin Cherecheş a fost dus de la frontieră direct în Penitenciarul Arad, unde este pus în carantină într-o cameră cu alţi deţinuţi aflaţi tot în carantină.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Andrei Băeţan, a declarat, pentru Agerpres, că imediat ce a ajuns, fostul primar a fost percheziţionat şi supus unui control medical.

"Aceste proceduri au avut loc înainte de introducerea persoanei în carantină", a precizat sursa citată.

Reprezentantul Penitenciarului a adăugat că fostul primar va sta într-o cameră cu alţi deţinuţi aflaţi în carantină, însă nu a putut preciza pentru cât timp şi nici dacă miercuri fostul primar din Baia Mare va fi dus la Bucureşti.

_________________________________

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a intrat în România, marţi seară, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, fiind adus sub escortă din Germania de autorităţi pentru a executa pedeapsa într-un penitenciar cu regim închis.

Maşina în care a fost adus Cherecheş a trecut prin frontieră pe o bandă pe care nu erau alte autovehicule în aşteptare pentru formalităţi, potrivit Agerpres.

Inquam Photos / Cornel Putan

Ce spunea ministrul Justiției

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, le-a mulţumit, marţi, autorităţilor din Germania şi responsabililor din Poliţia Română "pentru maniera exemplară" în care s-a colaborat în acest caz.

Ea a precizat că, pentru a pune în aplicare mandatul european de arestare şi pentru a ajunge la momentul în care Cătălin Cherecheş să fie predat autorităţilor române, Ministerul Justiţiei a oferit autorităţilor din Germania un set de garanţii legat de condiţiile din penitenciarul în care va fi încarcerat Cherecheş.

"Acest demers la care noi ne-am angajat vă asigur că va fi executat cu bună-credinţă. Aceste garanţii cu privire la condiţiile de detenţie au fost apreciate pozitiv de instanţele din Germania, astfel încât, aţi văzut deznodământul, au decis predarea lui Cătălin Cherecheş. El va fi încarcerat conform angajamentului şi conform procedurilor la Penitenciarul Rahova pentru o perioadă de carantină şi observare de 21 de zile. Secţia în care va fi încarcerat în această perioadă este Secţia E2, destinată persoanelor condamnate, majore, de sex masculin", a explicat ministrul Justiţiei.

La Rahova, Cătălin Cherecheş - conform garanţiilor comunicate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor - va fi cazat cu maxim încă două persoane într-o cameră cu o suprafaţă de aproximativ 19 metri pătraţi.

Inquam Photos / Cornel Putan

Cherecheș, prins în Germania

Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate.

Ulterior, în seara zilei de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, Cătălin Cherecheş a fost localizat, depistat şi reţinut de către poliţiştii bavarezi în oraşul Augsburg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel