Cheltuielile de personal ar fi crescut, în pofida reformei apartului bugetar. Adrian Negrescu: Toate aceste probleme se vor acutiza începând cu 1 iulie 
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Economistul Adrian Negrescu a vorbit despre reforma aparatului bugetar și despre povara pe care o vor suporta românii în viitorul apropiat.

Analistul economic Adrian Negrescu susține că în primele 5 luni de zile ale anului cheltuielile cu personalul au crescut cu 27%, deși guvernanții au susținut că vor "strânge cureaua și nu vom mai cheltui atât de mulți bani cu bugetarii". În plus, economistul avertizează că de la 1 iulie ne așteaptă mai multe scumpiri.

VEZI ȘI: Marea reformă de personal din CJ Cluj: a desființat 23 de posturi... vacante

"Cheltuielile continuă să crească și cresc cu un ritm mai mare decât s-a prognozat în Legea Bugetului. Probabil vor continua să crească în anul electoral 2024, iar reformele despre care vorbiți vor fi amânate din păcate pentru 2025.

Altfel spus, vom băga gunoiul sub preș și când va ieși gunoiul ăla va fi mult mai mare decât în momentul de față. Cheltuielile cu personalul, spre exemplu, cresc cu 27% după primele 5 luni de zile, cu toate că ni s-a spus prin două ordonanțe că se va strânge cureaua și nu vom mai cheltui atât de mulți bani cu bugetarii.

Adrian Negrescu: Toate aceste probleme se vor acutiza începând cu 1 iulie 

Ei, toate aceste probleme se vor acutiza începând cu 1 iulie când va crește acciza la carburanți și vom plăti mai mult pentru benzină și motorină cu cel puțin 40 de bani pe litru.

Crește salariul minim care de asemenea influențează creșterea prețurilor în economie, deci vom avea încă un val de inflație și mai e un element pe care trebuie să îl decidă autoritățile: de la 1 iulie ar trebui să crească și asigurările RCA dacă nu va fi prelungită plafonarea, iar dacă nu va fi prelungită plafonarea așteptați-vă să plătim asigurări auto cu cel puțin 20% mai scumpe începând cu 1 iulie 2024", a spus Adrian Negrescu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel