Chelsea Werner, gimnasta care suferă de sindromul Down, poveste UIMITOARE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Chelsea Werner a început gimnastica pentru a-și îmbunătăți tonusul muscular, care este afectat de sindromul Down, însă sportul i-a deschis drumul către o aventură de neuitat.

Chelsea Werner are 22 de ani. Când a început gimnastica, era atât de slăbită încât și cele mai simple mișcări erau o provocare. Acum, tânăra americană are deja în palmares patru titluri naționale la Jocurile Paralimpice, cât și un trofeu internațional.

”A petrecut mulți ani și foarte multe ore în sala de gimnastică, iar faptul că s-a întors de atâtea ori de la competiții fără să câștige nimic n-a descurajat-o. A continuat de fiecare dată”, a spus Dawn Pombo, antrenorul fetei pentr ”Today.com”.

Chelsea a ajuns să practice acest sport la vârsta de patru ani, la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu sindromul Down. Când avea opt ani, se pregătea deja pentru Jocurile Paralimpice.

”Chelsea nu era prea pricepută la început”, a spus antrenorul ei, adăugând: ”Era extrem de entuziastă, însă abia dacă putea să meargă pe bârnă fără să cadă. Obstacolul era de natură fizică. Îi lipsea tonusul muscular”.

Treptat, fetița a început să învețe procedee din ce în ce mai complicate, însă în 2006 s-a lovit de o nouă problemă. Echipa de gimnastică a regiunii în care locuia, în nordul Californiei, s-a desființat, iar părinții s-au văzut nevoiți să plătească tot, de la transport la antrenamente.

Citește și: Andreea Bălan, gimnastică în chiloți și sutien. Selfie „ilegal” de sexy!

Au fondat o fundație numită ”Chelsea’s Quest” (n.r. Aventura lui Chelsea) pentru a strânge fondurile necesare, iar fetița a început să participe la competițiile naționale, fără să aibă o echipă în spate.

”A concurat timp de trei ani la toate competițiile și a terminat pe ultimul loc aproape de fiecare dată, însă nu i-a păsat vreo clipă de asta”, a povestit Pombo. ”A fost o perioadă în care nu înțelegea ce înseamnă o notă mai mică. Apoi și-a dat seama că trebuie să muncească din greu pentru a obține o medalie”, a completat antrenorul.

Chelsea a început să petreacă tot mai multe ore în sala de gimnastică, iar rezultatele s-au văzut imediat. A cucerit mai multe titluri naționale și a obținut locul 1 la Campionatele Mondiale pentru sportivii cu sindromul Down.

”Are o personalitate incredibilă și multă bucurie. E bucuria vieții mele”, a spus tatăl ei, într-un interviu. ”Este o gimnastă și iubește viața”, a completat mama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel