Chelsea Londra, declarată CAMPIOANĂ în Anglia. Liverpool a RETROGRADAT
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Federaţia engleză de fotbal a declarat echipa Chelsea Londra campioană în liga feminină, deşi ocupa locul secund în clasament la momentul abandonării sezonului pe 25 mai, în timp ce FC Liverpool, ultima clasată, a retrogradat, relatează presa engleză. 

Sezonul feminin al Premier League a fost întrerupt în luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus, iar pe 25 mai Federaţia engleză de fotbal (FA) a decis să pună capăt sezonului 2019/2020 din primele două divizii, dar fără a lua o decizie în privinţa clasamentului final.

Pe baza unui algoritm bazat pe puncte şi meciuri jucate, FA a desemnat-o campioană pe Chelsea, care ocupa în clasament locul 2 cu 39 puncte, în urma lui Manchester City - 40 puncte, dar cu un meci mai mult disputat.

Aston Villa a fost declarată campioana ligii secunde, în timp ce FC Liverpool, care la băieţi este la un pas de titlu, a retrogradat în liga secundă feminină. Conform algoritmului aplicat de FA, pe primul loc în clasament s-a plasat Chelsea cu o medie de 2,60 puncte pe meci, urmată de Manchester City - 2,50, Arsenal - 2,40, Manchester United - 1,64 etc.

Chelsea a obţinut al treilea titlu de campioană din palmaresul ei, în timp ce Manchester City s-a clasat pe primele două locuri pentru al cincilea sezon consecutiv.

Anul trecut, titlul de campioană i-a revenit lui Arsenal Londra. În ediţia viitoare a Ligii Campionilor, Anglia va fi reprezentată de Chelsea şi Manchester City, În ce priveşte Cupa Angliei, ajunsă în faza sferturilor de finală, FA nu a luat încă o decizie, competiţia fiind amânată pentru sfârşitul lunii iunie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel