Data publicării:

Chelneriță concediată după ce a primit un bacșiș uriaș

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Chelneriță concediată după ce a primit un bacșiș uriaș/ foto ilustrativ
Chelneriță concediată după ce a primit un bacșiș uriaș/ foto ilustrativ

O chelneriță acuză că a fost concediată după ce oaspeții i-au lăsat ei și unei colege un bacșiș record. 

Ryan Brandt, chelneriță din Arkansas, a declarat pentru KNWA că ea și o altă chelneriță erau responsabile de servirea unui grup de peste 40 de persoane la restaurantul Oven&Tap din Bentonville, unde femeia lucra de trei ani și jumătate, conform Mediafax. 

Fiecare persoană din grup a lăsat un bacșiș de 100 de dolari la final, ceea ce a însemnat un bacșiș de 4.400 de dolari pentru cele două chelnerițe, a declarat Brandt. 

Potrivit Business Insider, chelnerița a afirmat că restaurantul i-a cerut să împartă bacșișul cu ceilalți colegi, o practică nemaiîntâlnită de femeie cât timp a lucrat la restaurantul respectiv.

”Aș fi rămas cu 20%”, a declarat Ryan Brandt, pentru KNWA.

Grant Wise, unul dintre oaspeții care au lăsat bacșișul, a declarat pentru KNWA că a vrut să le dea bani exclusiv celor două chelnerițe, nu și celorlalți. Wise a cerut banii înapoi și i i-a dat chelneriței în afara restaurantului.

Ryan Brandt a spus că a fost concediată după ce a acceptat banii, declarându-se ”devastată”. Femeia susține că cei de la restaurant i-au spus că a fost concediată pentru că a dezvăluit informații despre împărțirea bacșișului, încălcând politica restaurantului.

Oven & Tap nu a răspuns imediat la solicitările Insider.

”După ce au luat masa, acest grup mare de oaspeți a cerut ca bacșișul lor să fie dat la două chelnerițe”, a declarat apoi Oven&Tap pentru KNWA: ”Le-am onorat pe deplin cererea. Din respect pentru membrii foarte apreciați ai echipei noastre, nu discutăm detaliile legate de concedierea unui angajat”.

Ce bacșiș lasă românii? Lista celor mai ”darnice” regiuni

Bacşişul e probabil unul dintre cele mai controversate subiecte când vine vorba de răsplătirea serviciilor de care avem nevoie. Istoria ne spune că ciubucul s-a răspândit în spaţiul românesc în secolul al XVIII-lea. Acesta simboliza o mică recompensă în bani, oferită pentru calitatea unui serviciu deja plătit.

Acum, trei secole mai târziu, cifrele arată în felul următor: 55% dintre români sunt generoşi şi lasă 10% bacşiş din valoarea consumaţiei, 30% dintre participanţii la studiu au afirmat că lasă 5% sau mai puţin din valoarea notei finale, iar 9% răsplătesc serviciile HoReCa oferind bacşişuri în valoare de 15% sau mai mult. 6% dintre români au declarat că nu lasă bacşiş deloc. 

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel