Cheia s-a rupt în lacăt? Cu aceste trucuri nu mai trebuie să chemați lăcătușul
Ți s-a întâmplat vreodată să se rupă cheia în yală sau lacăt? De obicei, se întâmplă când ești grăbit, iar î nlăturarea bucăţii de cheie, rămasă în lacăt, pare o problemă dificilă.
Bineînțeles că poți apela la un lăcătuș, serviciile căruia sunt scumpe. Dar ar trebui să încerci, mai întâi, un truc! Poate chiar vei reuși să scoți, din lacăt, partea ruptă a cheii.
Aruncă o privire mai atentă în gaura lacătului. Dacă bucată de cheie rupă se vede poți folosi puțin ulei. Pulverizează ulei în gaura lacătului și cu un clește încearcă să prinzi cheia ruptă și o tragi afară.
Dacă cheia este blocată prea adânc în yală, atunci nu o vei putea scoate cu un clește și va trebui să cauți alte unelte. De exemplu, încercați să utilizezi un magnet puternic dacă ai unul în casă sau o pensetă. De multe ori poți ajunge la cheie destul de ușor cu pensete sau agrafe.
Dacă nimic din toate acestea nu ajută, încearcă să folosești niște lipici puternic. Picură lipiciul pe bucata de cheie rămasă afară, apoi introdu-o în broască. Cu puțin noroc, bucata de cheie blocată în lacăt se va lipi de cealaltă jumătate. Astfel, veți reuși să o scoți, după ce lipiciul se va usca.
O altă metodă este o pânză de ferăstrău. Este garantat că această metodă va funcționa. Cel mai bine ar fi să utilizezi o pânză de ferăstrău pentru metal. De asemenea, este important ca lama ferăstrăului să fie foarte fină și subțire. Folosește un clește cu care vei prinde pânza de ferăstrău și o vei introduce în lacăt, scrie tippsundtricks.co.
Dinții de pe pânza ferăstrăului sunt perfecți ca să prinde cheia blocată. Deplasează lama ferăstrăului în sus și în jos, apoi puțin spre tine până când vei scoate cheia ruptă. Poate dura ceva timp, dar cu siguranță va funcționa.
Turnați ulei în chiuvetă, înainte de a pleca în concediu: un truc eficient, știut de gospodinele cu experiență
Majoritatea peroanelor pleacă în vacanță, așa că închid bine geamurile și apartamentul rămâne nesupravegheat. Când se întorc acasă, gospodinele se pot confrunta cu o problemă delicată: un miros neplăcut în apartament.
Nu toate gospodinele pot stabili imediat cauza mirosului neplăcut, până când intră în bucătărie. Sursa „aromei” neplăcute este o chiuvetă obișnuită.
De ce există un miros neplăcut în bucătărie? De vină sunt instalații sanitare. Conductele sunt curbate, astfel încât apa murdară se acumulează în acele coturi.
Când folosim regulat chiuvetei, apa nu stă pe loc, prin urmare bucătăria miroase bine. Dacă o perioadă de timp chiuveta nu este folosită, microorganisme din țevi, responsabile de mirosul urât, nu sunt evacuate. De asemenea, nu uitați și de resturile de mâncare care se alătură și ele „aromei”.
Scapă de gândaci cu aceste două ingrediente naturale: casa ta va fi neospitalieră pentru insecte
Cum se folosește uleiul: Dacă nu doriți să vă confruntați cu această problemă, atunci înainte de a pleca în concediu, turnați un pahar de ulei în scurgere. Lichidul gras se va amesteca cu apa și o va împiedica să devină o sursă de miros neplăcut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News