Chef Florin Dumitrescu, jurat la emisiunea „Chefi la cuțite”, nu recomandă clienților să comande ceea ce le spune ospătarul.
„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (...) Există acest astăzi vă recomand... coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi... să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a spus Florin Dumitrescu.
„Atunci când carnea se acoperă cu sos, înseamnă că se acoperă o greșeală. Dacă mănânc la împinge tava, eu mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a mai zis, într-un podcast, Florin Dumitrescu.
„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai spus juratul de la „Chefi la cuțite”.
Chef Dumitrescu a găsit cel mai spectaculos desert în Thessaloniki
Deși în viața de zi cu zi chef Florin Dumitrescu are un stil de viață echilibrat, îndrăgitul chef a mărturisit că nu a putut să se abțină de la a degusta celebrele prăjituri grecești.
În Grecia a descoperit și cel mai bun desert mâncat vreodată: „Culinar vorbind, Chefi fără limite m-a surprins prin multe feluri de mâncare de care nu am auzit, multe ingrediente pe care nu le cunoșteam, chiar și tehnici. Fiecare loc în care am ajuns a avut ceva special, un fel de mâncare specific, mai de-al locului. Eu sunt, într-adevăr, înnebunit după dulciuri, după deserturi. Cel mai spectaculos desert pe care l-am mâncat, vă spun sincer, l-am găsit în Thessaloniki. A fost cel mai bun kataif gustat vreodată, în cea mai bună patiserie din zonă”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Modificarea adusă de Guvern pentru cei care locuiesc la bloc. Se schimbă modul de calcul și costurile pentru consumul de energie termică
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Mișcarea care va reduce drastic numărul de cancere în România. Ce e Programul Horizon. Aflăm totul de la europarlamentarii Dreapta Unită
- BANCUL ZILEI: Bulă, test la școală
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- 97% din deșeurile din România sunt de proveniență industrială. Adevărul care doare: De aici luăm infringement-uri
- Detalii din culisele filmului Kingdom of Judas, prima producţie românească vorbită în limba engleză
- Lazea (BNR) spune că nivelul de trai din România nu mai crește. Ciuvică: Bate și el câmpii