Rețetele sunt scrise cu o viziune nouă, modernă, dar păstrează în același timp gustul clasic al preparatelor din țara noastră.
“Vă prezint o mică parte a viziunii mele asupra bucătăriei românești - cea modernă, îmbrăcată în costum, cu papion și tacâmuri de argint în faţă. Aceasta pentru că a sosit timpul ca gastronomia mondială să privească și spre noi…”, a declarat chef Dumitrescu.
Aromă, varietate și tradiție, acestea sunt elementele de bază ale rețetelor din cea de-a doua carte a juratului- „Românește. Punct și de la capăt”- rețete inspirate și culese din nenumăratele sale călătorii prin țară și caravane culinare, pe care a ales să le împărtășească cu cei de acasă. Mai mult decât atât, pentru prima dată în istoria gastronomiei românești, o carte cu rețete tradiționale este ”atestată” de un chef francez, cu trei stele Michelin. Yannick Alléno, ce face parte din cercul de elită al celor mai buni bucătari din gastronomia mondială, a scris o prefață a cărții în care vorbește despre bucătăria țării noastre, dar și despre chef Florin Dumitrescu. Precum cel mai tânăr jurat Chefi la cuțite, chef Alléno și-a încep cariera la o vârstă fragedă, dar pasiunea pentru mâncare și perfecționismul i-au asigurat un loc în istoria domeniului culinar.
Rețete clasice românești
Cartea cuprinde rețete clasice românești, dar și câteva rețete uitate, adunate în ”periplurile gastronomice” ale lui chef Florin Dumitrescu, cum ar fi laptele de bou: ”Mi-a venit această idee după ceva plimbări prin țară, după ce am descoperit câteva rețete despre care nu știam nimic și mi-am dat seama că mulți nu știm toată mâncarea românească. Românesc nu înseamnă doar preparate tradiționale dintr-o anumită zonă, înseamnă mai degrabă amintirea colectivă a tuturor românilor legată de bucatele din țara noastră. Când avem toți întipărit în minte o mâncare ca fiind românească...aia o face să fie românească”, după cum povestește cheful.
Pe chef Florin Dumitrescu, telespectatorii Antena 1 îl pot revedea din 9 și 10 septembrie, de la 20:00, la masa jurizării Chefi la cuțite- alături de Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea- în premiera sezonului 7 al celui mai iubit show culinar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- Cea mai mare inutilitate din București. Primarul de sector care credea că va da lovitura și turiștii vor lua cu asalt construcția
- Numerologul Romeo Popescu, previziunile pentru luna mai, în funcție de cifra destinului: Cine are idei geniale și face rost de bani
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Bătrânica din Germania e istorie: Acum, toți samsarii merg la grădiniță! Nouă tactică pe piața auto second hand
- BANCUL ZILEI: Ardeleanul și avocatul...
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Cât a plătit o mămică pentru 3 felii de cozonac la supermarket: Nici nu-ți vine să-l mai mănânci / video