Data actualizării:
Data publicării:

Chef Cristi Dobre: Risotto cu Creveți decorticați - Rețetă pentru Revelion

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Chef Cristi Dobre, omul care de peste un deceniu se aventurează prin bucătăriile din toată Europa, vine cu o nouă rețetă pentru cititorii DC News. Așadar, puteți găti, de Revelion 2017, Risotto cu Creveți decorticați (patru porții).

În rândurile de mai jos găsiți rețeta propusă de Chef Cristi Dobre pentru DC News:

Avem nevoie de:

- 12 creveți decorticați

- 2 linguri de praz tăiat rondele

- 2 căței de usturoi striviți și tocați mărunt pe care îi vom arunca în tigaie împreună cu 100 grame de unt.

Sotăm circa 3 minute, stingem cu 50 ml de vin alb, după care adăugăm Risotto Arborio 300 grame, sare aproximativ ½ liguriță. Amestecăm ușor continuu la foc mic, adăugând câte un polonic de apă fierbinte de fiecare dată când avem nevoie, fierbem aproximativ 10-15 minute repetând procedeul cu apă fierbinte. Spre finalul acestui timp, adăugăm ½ ardei Capia roșu, tăiat cubulețe, creveții, 50 grame de parmezan răzuit, încă 50 grame de unt pentru a se lega. Apoi verificăm creveții dacă sunt gata (aceștia trebuie să ajungă la o culoare roz, iar ca textură nu trebuie sa fie gumoși).

(w670)

Câteva frunzulițe de tarhon proaspăt va fi pus în încheierea procesului de gătire, amestecând ușor. Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel