Cheesecake fără coacere cu mascarpone. Un desert cremos de vară pentru întreaga familie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un cheesecake fără coacere cu mascarpone este un desert rece și delicat. Acest deliciu este deosebit de relevant vara, deoarece poate fi decorat cu fructe de pădure proaspete. Acesta poate fi completat cu mure în relief obținând un cheesecake cremos bazat pe aceste fructe de pădure. Pe când iarna, murele pot fi înlocuite cu fructe de sezon și fructe de pădure.

Pentru ca acest desert să vă iasă trebuie să folosiți gelatină și asigurați-vă că ați înmuiat în prealabil gelatina în apă fiartă rece. Cu cât apa este mai rece, cu atât este mai bine. Gelatina poate fi pusă pur și simplu într-un castron cu apă. Înainte de a înmuia gelatina pudră, clătiți mai întâi vasul cu apă rece pentru a preveni lipirea cristalelor de fund. Este important să turnați gelatină pudră în același timp cu apă și să nu o turnați în apă. În caz contrar, bulgării nu vor putea fi evitați. Apoi dați timp gelatinei să se umfle. Gelatina umflată este supusă încălzirii până la 70-80 de grade. În niciun caz nu trebuie adusă la fierbere. La o temperatură de 100 ° C, masa devine fibroasă și vâscoasă, proteina de colagen este distrusă și gelatina își pierde proprietățile de formare a gelului. Nu vei avea nevoie de gelatină dacă vei vrea să pregătești o glazură de ciocolată albă.

Cheesecake fără coacere cu mascarpone. Cum să pregătești un deliciu de restaurant în bucătăria ta

Pentru a pregăti un cheesecake vei avea nevoie de biscuiți în cantitate de 250 g și 100 g de unt. Pentru umplutura desertului vei avea nevoie de 400 g de mascarpone, 250 ml de frișcă de 33-35%, 250 g de lapte condensat, 80 ml de apă rece și 25 gr de gelatină.

Pentru a obține cel mai delicios desert pregătiți ingredientele necesare pentru bază. Puteți folosi prăjituri obișnuite sau cu ciocolată. Dacă folosiți biscuiți cu ciocolată, întregul cheesecake va arăta mult mai interesant datorită contrastului de culori. Este bine să știi că acest desert nu poate fi pregătit cu o glazură de post.

Ulterior topiți untul si răciți-l. Acest lucru se poate face la cuptorul cu microunde sau pe aragaz sau făcând o baie de apă. După care pune prăjiturile în blender până acestea devin firimituri. Se toarnă untul topit în pesmetul de nisip și se amestecă.

Se unge cu unt o forma despicata cu diametrul de 18 cm. Dacă aveți folie de acetat, tapetați părțile laterale ale formei cu ea, acest lucru va face cheesecake-ul mai ușor de îndepărtat din formă. Se toarnă pesmetul de nisip în formă și se tamponează, formând fundul și părțile laterale.

După care dăm forma cu bază la frigider pentru o oră. În timp ce prăjitura se răcește pregătim ingredientele necesare umpluturii.

Umplutura pentru cel mai deosebit desert. De unde știi dacă smântâna este bătută suficient?

Pentru a pregăti umplutura pentru acest desert se înmoaie gelatina în apă rece și se lasă 15 minute să se umfle. Citiți instrucțiunile despre cum să vă diluați gelatina de pe ambalaj. Apoi încălziți gelatina umflată la foc mic până se dizolvă complet.

Bateți smântâna rece cu un mixer într-o spumă stabilă. Important este ca crema sa fie grasă, cel puțin 33%. Vasul pentru frișcă și smântâna în sine trebuie să fie reci, țineți-le cel puțin 1-2 ore la frigider. Bateți cu un mixer la viteză minimă, crescând treptat viteza. Masa cremoasă trebuie să-și păstreze forma și să nu se răspândească.

Este important să te oprești la timp din bătut frișca deoarece cheesecake-ul nu-ți va ieși. Separat, într-un bol, combină mascarpone și laptele condensat, amestecând la viteză mică. Nu este necesar să bateți puternic și mult timp, altfel brânza se va separa. Amestecați mascarpone cu frișca, bătând masa la viteze mici. Continuă să bateți, turnați gelatina dizolvată în cremă. Masa va începe să se îngroașe treptat și să devină elastică. Se lasă deoparte 2 linguri într-un castron separat. Vei avea nevoie de crema lăsată pentru decor. Puneți restul de smântână pe o bază de prăjitură răcită și neteziți-o.

Pentru a decora un cheesecake fără coacere cu mascarpone vei avea nevoie de 2-3 mure sau orice alte fructe de pădure după gust. Frecați murele printr-o sită, amestecați 2 linguri de cremă de întărire cu suc de mure. Transferați masa rezultată într-o pungă de patiserie și tăiați vârful.Pe suprafața cheesecake-ului, aplicați un model arbitrar de cremă de mure. Pune cheesecake-ul la frigider pentru 6-8 ore până se întărește complet. Înainte de servire scoatem cheesecake-ul din forma, decorează-l cu mure și mentă si tăiem desertul în porții, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel