Ingrediente
- 500 g brânză de vaci (cu nivel înalt de grăsime)
- 4 ouă
- 200 g de zahăr
- 130 g de unt
- 1 lămâie (coaja rasă netratată chimic)
- 30 g de stafide
- 1 lingură de griș
- 3 linguri de smântână
- 2 linguri pudră de cacao
Cum se prepară
Treceți brânza de vaci printr-o sită. Dacă brânza va fi prea umedă, scurgeți-o printr-o plasă de tifon, scrie bucatarul.eu. Despărții albușurile de gălbenușuri. Bateți gălbenușurile cu zahărul, până obțineți o masă omogenă. Adăugați grișul, coaja rasă de lămâie, untul și stafidele (opărite și scurse de apă). Păstrați 1 lingură de unt pentru glazură. Amestecați și apoi adăugați brânza de vaci și amestecați. La dorință, puteți folosi un mixer la viteză mică.
Bateți albușurile până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Încorporați spuma de albușuri în amestecul cu brânză. Amestecați fără a depune prea mult efort, mișcând spatula de sus în jos.Tapetați o formă de copt cu hârtie. Turnați în formă amestecul obținut. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 40-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Pregătiți glazura: topiți 1 lingură de unt cu 2 linguri de zahăr (la foc mic). Amestecați încontinuu. Adăugați 2-3 linguri de smântână și amestecați bine. Adăugați pudra de cacao și iarăși amestecați. Amestecând încontinuu, aduceți glazura până la fierbere și imediat luați-o de pe foc.
Răsturnați prăjitura pe un platou și acoperiți-o cu glazura fierbinte. Lăsați să se răcească la temperatura camerei, apoi dați prăjitura la frigider pentru câteva ore (sau peste noapte).
BONUS: Gogoși rusești cu măr. Rețeta perfectă de toamnă. Gust senzațional!
Ingrediente
10 linguri făină
2 linguri zahăr
130 ml apă
2 buc mere
1 buc ouă
10 gr zahăr vanilat
5 gr praf de copt
după gust coajă de lămâie
praf de sare
500 ml ulei
1 lingură zahăr pudră
Cum se prepară
Pregătirea aluatului durează 5 minute. Puneţi ingredientele uscate, apoi cele pe “umede” şi râdeţi merele curăţate direct în aluat, apoi amestecaţi totul. Gata aluatul! Încingeţi uleiul într-o cratiţă mai adâncă şi, când e gata de prăjit, lăsaţi focul mic, potrivit gatesc.ro.
Cu o lingură, puneţi aluat în cratiţă şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi, până se rumenesc frumos. Scoateţi gogoşile cu o spumieră pe o farfurie pregătită cu şervete de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi mutaţi-le într-un bol, pudraţi-le cu zahăr, dacă vreţi, şi serviţi-le. Cei dragi vor fi încântați și veți repeta rețeta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Dovada așteptării pentru București. Procentele pentru noii candidați, după ruptura PSD - PNL din Capitală - sondaj dcnews.ro