Data actualizării:
Data publicării:

Cheesecake cu mousse de cafea, desertul irezistibil

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

Iată rețeta unui desert irezistibil pentru iubitorii de cafea.

Ingrediente

200 g de biscuiți de ciocolată zdrobiți

100 g unt topit

200 g cremă de brânză

50 g zahăr tos

200 ml de smântână

2 linguri de cafea instant

3 linguri de apă fierbinte

1 lingură de pudră de gelatină

1/4 cană de apă rece

200 g de ciocolată cu lapte

Boabe de cafea pentru decor

Mod de preparare

Combinați biscuiții de ciocolată zdrobiți și untul topit, iar amestecul obținut îl puneți pe baza unei forme detașabile, pentru a forma crusta. Tava se dă la rece, la frigider.

Cafeaua instant se amestecă cu apa fierbinte și apoi se lasă la răcit. 

Într-un bol metalic, puneți gelatina peste apă rece și lăsați-o să ”crească” timp de aproximativ 5 minute, apoi, încălziți ușor, la bain-marie, până se dizolvă.

Crema de brânză și zahărul se amestecă până se obține o cremă omogenă și cremoasă.

Peste crema obținută se adaugă treptat cafeaua dizolvată, ciocolata topită și gelatina dizolvată , amestecând bine.

Smântâna groasă se bate până când ajunge la un aspect de bezea, apoi încorporați-o ușor în amestecul de cremă de brânză, obținând astfel un mousse de cafea.

Turnați mousse-ul de cafea peste crusta pregătită și neteziți partea de sus. Se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau până când se întărește.

Pentru glazura de cafea, dizolvați cafeaua instant în apă fierbinte și amestecați-le cu zahărul pudră până la omogenizare, apoi turnați glazura peste cheescake-ul întărit și mai lăsați la frigider până se întărește și aceasta.

Cheesecake-ul cu mouse de cafea se ornează cu boabe de cafea.

Poftă bună!

Citește și: Plăcinta-evantai cu cireșe, un deliciu de vară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel