Data publicării:
Chec de post cu dulceață si cacao. Cea mai bună rețetă
În perioada Postului Mare, checul cu dulceață și cacao îți va merge la suflet. Iată cum se prepară rețeta.
Ingrediente
- 2 căni făină
- 2 căni de apă
- 1 cană de zahăr
- 200 gr margarină topită
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 linguri cacao
- 150 gr dulceaţă de cireşe
Glazură
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură ulei
- 4 linguri apă
- esenţă de rom
- nucă de cocos.
Cum se prepară
Într-un vas se amestecă zahărul, apa şi cacaua. Se pune pe foc amestecând încontinuu până la punctul de fierbere. Se închide focul, se adaugă esenţa de rom şi mai amestecăm 1 minut, scrie bucataria-romaneasca.ro.
Într-un vas se adaugă margarina, dulceaţa, zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sarea. Se amestecă energic cca 1 min și apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se amestecă până se încorporează şi obţinem o compoziţie omogenă.
Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se adaugă compoziţia obţinută şi se introduce în cuptorul încălzit la 160 C. Se lasă la copt cca 30-40 min. Se lasă să se racească, se glazurează şi se decorează cu nucă de cocos.
Vezi și: Ardei umpluți de post. Cum se prepară rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News