Data actualizării:
Data publicării:

Chec de post cu dulceață si cacao. Cea mai bună rețetă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

În perioada Postului Mare, checul cu dulceață și cacao îți va merge la suflet. Iată cum se prepară rețeta.

Ingrediente

- 2 căni  făină

- 2  căni de apă

- 1 cană de  zahăr

- 200 gr margarină topită

- 2 plicuri zahăr vanilat

- 1 plic praf de copt

- 1 praf de sare

- 3 linguri  cacao

- 150 gr dulceaţă de cireşe

Glazură

- 3 linguri  zahăr

- 1 lingură ulei

- 4 linguri apă

- esenţă de rom

- nucă de cocos.

Cum se prepară

Într-un vas se amestecă zahărul, apa şi cacaua. Se pune pe foc amestecând încontinuu  până la punctul de fierbere. Se închide focul, se adaugă esenţa de rom şi mai amestecăm 1 minut, scrie bucataria-romaneasca.ro.

Într-un vas se adaugă margarina, dulceaţa, zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sarea. Se amestecă energic cca 1 min și apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se amestecă până se încorporează şi obţinem o compoziţie omogenă.

Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se adaugă compoziţia obţinută şi se introduce în cuptorul încălzit la 160 C. Se lasă la copt cca 30-40 min. Se lasă să se racească, se glazurează şi se decorează cu nucă de cocos.

Vezi și: Ardei umpluți de post. Cum se prepară rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel