Chec de mere fără făină și fără zahăr: Rețeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Darya Egorova)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Darya Egorova)
Chec de mere fără făină și fără zahăr este absolut delicios și mult mai sănătos decât cel clasic. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 1 ou
- 70 g fulgi de ovăz
- 1 măr mic
- 2 linguri ulei
- jumătate de linguriță de scorțișoară
- 2 lingurițe de îndulcitor (stevia/sucraloză)
- 1 linguriță de praf de copt
- sare
- bicarbonat de sodiu

Cum se prepară checul cu mere fără făină și fără zahăr

Oul se bate cu o furculiță. Se adaugă uleiul și se continuă amestecarea. Se adaugă scorțișoara și îndulcitorul. Într-un castron se amestecă fulgii de ovăz cu praful de copt și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Ovăzul se adaugă peste amestecul de ou.

Mărul se spală și se scoate căsuța cu semințe. Se taie cubulețe și se adaugă peste restul ingredientelor. Se amestecă. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Amestecul de chec se toarnă într-o formă de chec, scrie retete.unica.ro.

Checul cu mere fără făină și fără zahăr se gătește timp de 25 minute, având grijă a nu se deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute. Desertul este gata când trece proba scobitorii.
A nu se scoate checul din formă înainte ca el să se fi răcit.

Citește și:

Cheesecake cu prune. Desertul aromat de toamnă: Rețeta senzațională

Ingrediente pentru blat

-  200 g biscuiţi cu cacao
-  80 g unt

Ingrediente pentru stratul de brânză

- 500 g cremă de brânză 
- 180 g zahăr
- 350 ml smântână pentru frişcă
- 2 ouă 
- 2 linguri amidon 
- esenţă vanilie
- o linguriţă zeamă de lămâie
- 200 g prune fără sâmburi 

Cum se prepară

Zdrobeşte biscuiţii cât mai fin şi combină-i cu cele 80 g unt topit. Aşază această compoziţie într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt şi presează amestecul bine în tavă. Înfăşoară partea de jos a tăvii în folie de aluminiu, pentru a o izola de apa în care va sta în cuptor.

Pregăteşte stratul de cremă de brânză Bate crema de brânză cu zahărul pentru 4-5 minute, apoi adaugă esenţa de vanilie, smântâna pentru frişcă, cele două ouă, zeama de lămâie, esenţa de vanilie şi amidonul. Omogenizează bine compoziţia şi toarn-o în tavă, apoi nivelează suprafaţa. Pune deasupra felii tăiate de prune şi dă tava la cuptor, într-o altă tavă mai mare cu apă, pentru 30 de minute, la 180 de grade şi pentru alte 30 de minute la 150 de grade.

După ce stingi cuptorul, lasă cheesecake-ul cu prune în cuptor pentru încă o oră, cu uşa închisă. Pentru un plus de gust, poți să presari deasupra puțină scorțișoară, dar și câțiva biscuiți zdrobiți.

Prăjitură pufoasă cu prune. Rețetă foarte simplă

Ingrediente (12 porţii)

- 1,5 kg prune

- 475 g unt

- 600 g zahăr

- 850 g făină

- 5 ouă

- 8 g praf de copt

- zahăr vanilat, după gust

- zahăr pudră, pentru servire

Cum se prepară

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai prunele în jumătăţi şi le scoţi sâmburii. Într-un vas mare (pentru mixerul vertical sau manual), pui 225 grame de unt, şi 350 g de zahăr. Mixezi până obţii o compoziţie uşoară şi pufoasă. Adaugi ouăle şi baţi până la omogenizare. Adaugi 350 g de făină şi praful de copt şi omogenizezi până se formează un aluat moale.

Muţi aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, îl întinzi în mod egal cu o spatulă pentru a crea o suprafaţă plată. Separat, într-un bol mare, amesteci cu degetele restul de unt (250 g), zahărul (250 g), zahărul vanilat şi 500 g de făină până obţii un amestec sfărâmicios, ca nişte firimituri, scrie clickpoftabuna.ro.

Aranjezi jumătăţile de prune peste aluatul din tavă, cu coaja în jos. Presari aluatul de sfărâmicios în toată tava şi îl dai la cuptorul incins, în prealabil, aproximativ 1 oră.

Înainte de servire, pudrezi prăjitura cu zahăr şi, dacă vrei, o mănânci în combinație cu frişcă sau îngheţată de vanilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel