Charles şi Camilla au publicat felicitarea de Crăciun din acest an. Fotografia a fost realizată înainte de moartea Reginei
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Charles şi Camilla au publicat felicitarea de Crăciun din acest an. Fotografia a fost realizată înainte de moartea Reginei / Foto: Instagram The Royal Family
Charles şi Camilla au publicat felicitarea de Crăciun din acest an. Fotografia a fost realizată înainte de moartea Reginei / Foto: Instagram The Royal Family
Regele Marii Britanii, Charles al III-lea şi Camilla, regina consoartă, au ales o fotografie realizată cu ocazia evenimentului Braemar Royal Highland Gathering din Scoţia pentru felicitarea lor de Crăciun din acest an, relatează luni DPA/PA Media.  

Palatul Buckingham a publicat duminică fotografia selectată pentru prima felicitare de Crăciun a cuplului de la momentul la care Charles a devenit rege.

Imaginea, realizată de fotograful premiat Sam Hussein, îi prezintă pe Charles şi pe Camilla zâmbind la ediţia din septembrie a Braemar Royal Highland Gathering.

Regele este surprins din profil, îmbrăcat într-un costum de tweed, cu o cravată în culorile roşu, verde şi bej. Camilla poartă un costum verde şi o pălărie asortată cu o pană de fazan şi cercei cu perle.

Fotografia a fost realizată la 3 septembrie - cu doar câteva zile înainte de moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la 8 septembrie, când Charles era încă prinţ de Wales.

În timpul evenimentului, Charles a inaugurat o arcadă cu ocazia Jubileului de platină al reginei, alăturându-se apoi spectatorilor la evenimentul anual. Mama sa nu a fost prezentă din cauza înrăutăţirii stării de sănătate.

Mulţimi de pe tot globul i s-au alăturat lui Charles şi Camillei, ducesă de Cornwall la acea vreme, pentru a urmări concurenţii la întreceri tradiţionale scoţiene, notează Agerpres. 

Şeful diplomaţiei britanice ia apărarea Familiei Regale, după documentarul cu Harry şi Meghan Markle

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, a luat duminică apărarea familiei regale după lansarea explozivului serial documentar Netflix despre Harry şi Meghan, informează AFP.

Cleverly a declarat duminică pe Sky News că nu a vizionat încă documentarul "Harry & Meghan", ale cărui prime trei episoade au fost lansate joi pe platforma de streaming. Mai întâi trebuie să recupereze ultimele episoade din "Stranger Things", a precizat el.

Primele episoade ale serialului documentar se concentrează în principal pe hărţuirea mediatică, pe aluziile rasiste din presă şi din mediul online. Dar se aşteaptă ca restul serialului, care va fi difuzat joi, să exploreze şi mai detaliat lipsa de sprijin din partea familiei regale de care se plâng fiul cel mic al regelui Charles al III-lea şi soţia sa americană.

Harry şi Meghan au părăsit familia regală în 2020 şi au acuzat-o de lipsă de sprijin şi de rasism într-un interviu şocant acordat anul trecut la televiziunea americană.

"Nu există un mai mare susţinător al unui Regat Unit multicultural decât regele Charles al III-lea", a declarat James Cleverly pe Sky News.

"Cred că atitudinea familiei regale faţă de această ţară reflectă ţara modernă pe care o vedem", a adăugat el.

Reacţia sa, cu câteva zile înainte de lansarea ultimelor episoade, intervine şi după o recentă controversă rasistă care a avut loc la Palatul Buckingham. Ngozi Fulani, lidera unei asociaţii care sprijină femeile de culoare victime ale violenţei domestice a afirmat la sfârşitul lui noiembrie că, la o recepţie, Lady Susan Hussey, o prietenă apropiată a Elisabetei a II-a, a insistat să o întrebe de unde "vine cu adevărat".

Hussey a demisionat din poziţia sa onorifică în toiul controversei, dar organizaţia caritabilă a lui Ngozi Fulani a anunţat vineri că a fost nevoită să îşi înceteze temporar activităţile pentru a-şi proteja personalul după ce au fost proferate online insulte rasiste "oribile" la adresa acestuia, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel