Data publicării:

Charles Michel, atac la Lavrov, la G20: Ce cinism, domnule reprezentant al Rusiei!

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Charles  Michel, președintele Consiliului European, l-a acuzat pe Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe din Federația Rusă, de cinism.

Uniunea Europeană a criticat Rusia pentru „cinismul” său în retragerea din acordul cu cereale la Marea Neagră, spunând că oferta a un milion de tone de cereale către țările africane este o „parodie a generozității”, potrivit The Telegraph.

Într-un discurs la summitul anual G20 de la New Delhi, Charles Michel, președintele Consiliului European, a declarat că acordul cu cereale a livrat țărilor vulnerabile de peste 30 de ori volumul oferit Africii de Rusia.

„Şi, ca să mai adăugăm şi o insultă la rană, Rusia oferă 1 milion de tone de cereale ţărilor africane, într-o parodie de generozitate. Ce cinism şi dispreţ faţă de ţările africane, când ştim că acordul privind Marea Neagră a livrat până acum peste 30 de milioane de tone de exporturi, în principal către ţările cele mai vulnerabile. Şi că rutele de solidaritate, rutele alternative dezvoltate de UE au permis deja exportul a 40 de milioane de tone de cereale”, a spus Michel.

CITEȘTE ȘI       -      Rusia respinge propunerea ONU și nu îşi schimbă cerințele cu privire la acordul pentru cereale

Michel, către Lavrov: Ce cinism ... domnule reprezentant al Rusiei

„Și ce cinism ... domnule reprezentant al Rusiei, nu aţi acceptat acest lucru, pentru că nu numai că aţi decis să vă retrageţi din acest acord de la Marea Neagră, dar în acelaşi timp atacaţi infrastructurile portuare. Blocaţi porturile care dau acces la Marea Neagră şi chiar la Dunăre”, a spus Charles Michel, făcând referire la acordul de cereale pe care l-a adresat reprezentantului rus la summit-ul, ministrul de externe al Moscovei, Serghei Lavrov.

CITEȘTE ȘI       -      Putin și Kim Jong Un, consolidează cooperarea ”în toate direcțiile”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel